Érthető a döntés.

Kétségtelen, hogy a 2023-as év egyértelműen a mesterséges intelligenciáról szól majd. Egyre több helyen megjelenik az AI, legyen szó a Snapchatről vagy épp a Windows 11-ről. Úgy tűnik, hogy a Microsoft több milliárd dolláros ChatGPT/OpenAi támogatása nem volt hiábavaló, hiszen manapság kikerülhetetlen szereplői az iparágnak az ehhez kapcsolódó fejlesztések.

A többi gyártó sem szeretne lemaradni, javában készül a Google, a Samsung vagy épp az Apple saját megoldása is a színfalak mögött. A Samsung dolgozói néha pedig túl lazán is álltak a ChatGPT-hez. Pár héttel ezelőtt komplett tiltást jelentett be az óriáscég, hiszen több érzékeny adatot is megosztottak a munkatársaik a különféle chatbotokkal. Elmondani sem lehet, hogy milyen biztonsági kockázatokkal járhat ez.

Az Apple is megelégelte a dolgot, letiltották a dolgozókat az AI weboldalak használatáról!

A The Wall Street Journal informátorai alapján a Samsunghoz hasonló esetek bekövetkezésétől tart az óriáscég. Nem csak a ChatGPT került tiltólistára, de a Microsoft közeli GitHub Copilotja is, mely a szoftverkódok automatizálásában segíthette eddig a programozók munkáját. Badarság lenne azt hinni, hogy az Apple félne a technológiától. 2018-ban elcsábítottak több embert is a Google-től, hogy az Apple AI/MI projektének élére nevezzék ki őket. Rá is férne a Sirire egy kis többlettudás, hiszen jelentősen kezd elmaradni a többi asszisztenstől.

Forrás: HVG

Hivatalos app is van már:

Felsikolt a Google! – INGYENES mobilalkalmazást kapott a ChatGPT

×