Egyre jobban szorul a hurok a Google körül, a ChatGPT most a mobilokat készül meghódítani.

Bár mobilon eddig is gond nélkül használható volt az OpenAI tavaly novembere óra hódító nyelvi modellre épülő mesterséges intelligenciája, a ChatGPT, de azt kizárólag a weben, böngészőn keresztül lehetett elérni. Ezt kihasználva irdatlan sok csaló és kamu alkalmazás is felbukkant a platformok alkalmazásboltjaiban, melyekkel szinte kivétel nélkül a felhasználók szenzitív adatait próbálták ellopni.

Ennek azonban most vége, ugyanis az OpenAI hivatalosan is kiadta a ChatGPT natív mobilalkalmazását. Üröm az örömben, hogy az appot egyelőre csak Amerikában lehet letölteni, és ott is kizárólag az iPadre és iPhone-ra az App Store-ból. A vállalat viszont azt ígérte, hogy a következő hetekben világszerte is megjelenik a program, illetve azt is elárulták, hogy már javában dolgoznak az Androidos verzión is.

A mobilos ChatGPT természetesen teljesen ingyenes, ugyanakkor a legújabb funkciókhoz, fejlesztésekhez és a legfrissebb GPT-4 modellhez továbbra is csak a ChatGPT Plus előfizetők férhetnek hozzá – amiért havonta 20 dollárt, mintegy 7000 forintot kérnek. Az alkalmazás megjelenése nyilván hatalmas pofon a Google-nek, ami november óta folyamatos válsághelyzetben üzemel, és próbálják felvenni a versenyt a GPT-verseny diktálójával – ezidáig sikertelenül.

Ezt is érdemes elolvasnod:

Egy tanár megbuktatta a diákjait a ChatGPT miatt, ami azt „hazudta”, hogy ő írta a dolgozatukat

 

×