Legalább három alkalommal sértettek szabályokat az elmúlt 1 hónapban.

Úgy tűnik, hogy egyre több munkahelyen nem kedvelik a mesterséges intelligenciát. A HVG arról számolt be, hogy ezúttal egy újabb óriáscég tette tiltólistára a ChatGPT, a Google Bard és a Microsoft Bing hármasát. Átmeneti döntésről beszélhetünk, ám ezt már többször is hallottuk az elmúlt években, így nem tudni, mikor kapnak ismételt engedélyt a dolgozók.

Jogtalannak azonban semmiképp szem nevezhetjük döntést. A Samsung április környékén engedélyezte a félvezető-részlegének, hogy a ChatGPT segítségét igénybe vegyék bizonyos forráskódoknál, döntéseknél. Az alkalmazottak azonban túl lazán értelmezték ezeket a szabályokat:

bizalmas adatokat is kiadtak a chatbotnak!

Legalább három alkalommal történt ilyen mulasztást. Egyszer valaki egy teljes forráskódot illesztett be hibakeresés céljából, egy másik esetben pedig a szintén beillesztett kód optimalizálását kérték az AI-tól. A harmadik eset egy fokkal különlegesebb. Egy belsős meeting felvételéről kellett volna jegyzeteket készítenie a chatbotnak, melyet prezentációban mutattak volna be.

Könnyen leszűrhető tehát, hogy komoly biztonsági problémát jelenthettek a fenti mozzanatok a cégnek. Az MI platformok külsős szervereken tárolják az adatokat, megnehezítve ezek törlését. Azt azonban nem mondhatjuk, hogy az óriáscég ellene lenne a MI fejlődésének. A Samsung javában dolgozik már a saját, belső használatú AI-technológiáján, melyet akár a szoftverfejlesztésben, akár egy egyszerű fordítás során is szívesen bevetnének.

Változások jönnek! – Ilyenné alakulhat át a Youtube kinézete és elrendezése

×