Bemutattak a napokban egy speciális szimulátor játékot, aminek középpontjában a futball áll, de ezúttal nem a labdával kell zsonglőrködni.

2024.06.11. – A Maxis műfajt teremtett 1989-ben, amikor piacra dobták a SimCity-t. A városi életet modellező játék instant siker lett, több folytatás, illetve spinoff is született. Így fejlődött ki az emberi életet szimuláló Sims-sorozat is, ahogy más ihletésű szimulációk. Mára már akkorára duzzadt a kategória, hogy szinte már mindent szimulálhatunk játék formájában. Az egyik nagy „kedvencem” a Power Wash Simulator, ami lényegében egy magasnyomású vízszóróval történő takarítást modellez. Ennél persze vannak „ésszerűbb” szimulációk, mint például a Microsoft Flight Simulator. A repülőgép pilóták életét szimuláló játék félelmetesen részletes, épp ezért nem feltétlenül csak szórakoztatásra használják. De ott van félúton a Farming Simulator, ami évente új epizóddal jelenik meg és még esport is épült köré. Persze a sportok szerelmesei sem maradhatnak ki a „buliból”, nekik találták ki például a Football Managert, amiben egy futballklubot irányíthatnak a játékosok. Megtervezhetik az edzésmunkát, foglalkozhatnak a pénzügyekkel és még az összeállításba is belenyúlhatnak.

szimulátor

A napokban bejelentett legújabb futball szimulátor azonban még a Football Managernél is „speciálisabb” lesz. Korábban még nem volt példa arra sosem, hogy úgy legyen focis tematikájú egy játék, hogy a labda nagy valószínűséggel elő sem kerül. Na de akkor mégis hogy lehet ezt összekötni a futballal?

Ilyen még nem volt

A Copa City az első futball tycoon játék, ahol nem magával a sporttal kell foglalatoskodni, hanem mindennel, ami körbeveszi azt. Lényegében egy klub szervezőjét alakítjuk, akinek feladatkörébe tartozik a mérkőzések fixálása, a szurkolók menedzselése, a marketing stratégia megtervezése, a média szerződések betartatása, de még a meccsnapokon kialakuló káosz eloszlatása is. A fejlesztő Triple Espresso felhívta a figyelmet arra, hogy mivel lényegében mindenre hatással lehetnek a játékosok, ezért gondosan meg kell tervezniük minden lépésüket, ugyanis a meccsek előtti, alatti, valamint utáni állapotokat is mi befolyásoljuk. S minél jobb élmény a rajongóknak egy meccs, annál többször költenek pénzt, mi pedig ezt kihasználva fejleszthetjük klubunkat…

A Copa City szimulátor profilja már elérhető Steamen, hozzá lehet adni a kívánságlistához, a megjelenést azonban csak 2025-re tervezik.

Ezt olvastad már?

Új játékmeneten az eddigi legjobb nyílt világú Star Wars játék, az Outlaws

×