Piszok látványos játékmenetet mutatott a Ubisoft a hamarosan megjelenő Star Wars Outlaws-ból, ami a legjobb nyílt világú Csillagok háborúja játék lesz.


Bódi Dániel

2024.06.10. – Sokan clickbaitet kiáltanának, ezért gyorsan elébe megyek a dolgoknak: a Star Wars Outlaws tényleg minden idők, azaz a valaha készült legjobb nyílt világú Csillagok háborúja videojáték lesz, de ez aligha a Ubisoft és a Massive Entertainment érdeme, semmint azé, hogy még soha korábban nem készült ilyen játék.

És igazából ennyi a történet. Ebben a tekintetben a Star Wars Outlaws egy ideig bizonyosan a legjobb lesz, míg valaki elő nem áll egy, vagy több százalékponttal magasabbra értékelt, vagy szimplán élvezetesebb open world Star Wars játékkal. Addig persze sok víz fog lefolyni a Dunán, valamint az Outlaws is lehet majd egy kiemelkedő alkotás – amire meg kell jegyezni, hogy minden esélye meg is van. A Ubisoft egyik legtehetségesebb fejlesztőiből álló gárdája készíti, aminek van már rutinja bőven, ugyanakkor a szintén ebben a konyhában kisülő Avatar: Frontiers of Pandora súlytalansága, sablonos unalmassága minimum aggodalomra adhat okot.

A Star Wars Outlaws legújabb, a Ubisoft Forwardon prezentált játékmenet bemutatója azonban nagy szerencsénkre némileg lehűti a kedélyeket. Egyrészt, mert a fejlesztők szemmel láthatóan egy (még) bugos demót mutogattak, másrészt pedig azért, mert ettől függetlenül is egy kiváló játék képe rajzolódott ki, amivel még ubisoftos mércével sem ígértek semmi megugorhatatlant. Talán ezért is vicces kicsit, hogy az Outlaws olyan technikai megoldásokat is felvonultat, amit a Bethesda fejlesztői képtelenek voltak a Starfieldbe rakni, mint a

  • töltőképernyő nélküli űrutazást
  • töltőképernyő nélküli bolygóra repülést
  • töltőképernyő nélküli űrhajóba lépést és felszállást

csak, hogy párat említsek. A játékmenet egyébként több helyütt is eszünkbe juttathatja a méltatlanul elkaszált Star Wars 1313-at, amiben a fedezékalapú tűzharcok nagyon hasonlóan lettek volna megoldva. De egy csomó Far Cry-elem is bekerült, mint például az erődítmények bevétele, illetve az azt megelőző kijelölős feltérképezés, a mindenféle feladattal gombnyomásra megbízható állatsegítő, de megannyi mechanikát kölcsönöztek a The Division és a Far Cry játékokból is. A látványra és a hangulatra pedig egy rossz szavunk sem lesz, a Massive ezen a téren talán történetének legjobbját nyújtja az Outlaws-szal – de nem is ez szokott a probléma lenni a Ubi-fejlesztésekkel.

A többi pedig mind kiderült a 11 perces játékmenetből. Megjelenés augusztus 30-án, és bár már előrendelhető, ezt már csak a Ubisoft+ miatt sem ajánlom, hiszen a francia játékszolgáltatás csak pár ezer forintba kerül, és a megjelenése első napjától játszható lesz belőle.

Ezt is olvasd el:

30 (!!!) játékot villantott az Xbox, amiből 18 a Game Passba is jön

×