Ha igaznak bizonyul a legutóbbi szivárogtatás is, akkor a Capcom hatalmas szívességet tesz a Resident Evil franchise rajongóbázisának.

Gábor János

2024.05.28. – A Resident Evil sorozat ismert szivárogtatója két fejlesztés alatt álló remake-ről is lerántotta a leplet, és mivel korábban sokat bizonyított forrásról van szó, ha mérget nem is vennénk rá a helyedben, azért bízhatsz benne, hogy meg is valósul, amit állít.

Forrás: Capcom

Az elmúlt években a Capcom számos kedvelt játék remake-jét adta ki, köztük a Resident Evil 2, 3 és 4 újraalkotott változatát. Rengeteg pletyka kering arról, hogy melyik cím kapja meg legközelebb a jól megérdemelt remake-et, de most a megbízható szivárogtatónak számító Dusk Golem előállt a – szerinte – frankó információval, mely szerint egyszerre két játék remake-jét is fejlesztik. És az X-en @AestheticGamer1 néven ismert leaker úgy tudja, hogy

ez a két játék a Resident Evil Zero és a Resident Evil – Code: Veronica.

Dusk Golem tweetje lényegében nem új hír, hanem egyfajta megerősítése annak, hogy ő is hallott róla, hiszen elismeri: először nem ő és nem most osztja meg a hírt a két új RE projektről. Mint írja, ezeket az információkat más már a nyilvánosság elé tárta, csak ő tüzetesebben nem nézett utána, mert nem vette komolyan. Aztán nemrég olyan bennfentes információkhoz jutott, amelyek „ha igazak, akkor a Resident Evil Zero és a Code: Veronica remake-je jelenleg is fejlesztés alatt áll”.

A Capcom újabb nagy dobása lehet

A 2000-ben megjelent Code: Veronica remake-elése igazi fan service lenne, és ezzel a Capcom is tisztában van. Hasonló a helyzet a 2002-es Resident Evil Zeroval is: az előzményjáték eredetileg Nintendo GameCube-ra jött ki, így még nagyobb nosztalgiát ébreszthet a rajongókban. Persze, mint minden pletykát, ezt is érdemes fenntartásokkal kezelni a hivatalos bejelentésig – azzal együtt, hogy Dusk Golem gyakran bizonyult megbízható forrásnak a horrorjátékokkal kapcsolatban, hiszen a tervek folyamatosan változnak a videojáték-iparban.

A RE 4 remake-jének tavalyi megjelenése óta a Capcom nagyon hallgat a sorozat jövőjéről, így fogalmunk sincs, hogy mikor fogják végre elárulni, mi a következő nagy dobás. De remélhetőleg tényleg a Zero és a Code: Veronica!

Ezt is olvasd el:

8 hollywoodi anime-adaptáció, amik közül néhányat elfelejtenénk

×