A Konami beharangozott egy eseményt, amelyre friss játékhíreket, filmes betekekintést és új Silent Hill merch termékeket ígért.

Gábor János

2024.05.28. – A Silent Hill 2 Remake talán már ezen a héten megjelenési dátumot kap, ugyanis a Konami a franchise hivatalos X-fiókjában bejelentette, hogy magyar idő szerint május 31-én, pénteken hajnali egykor érkezik a következő Silent Hill Transmission esemény, amelyen játékkal, új filmmel és merch termékekkel kapcsolatos híreket osztanak meg.

A Konami ezekkel tartozik még

Nos, a rajongók talán még emlékeznek rá, hogy az első Transmission keretében mutatták be először a Silent Hill 2 Remake-et PlayStation 5-re. Ez 2022-ben történt – akkor a Bloober Team által, illetve Masahiro Ito és Akira Yamaoka művészek segítségével fejlesztett remake híre jelentette az esemény főcímét (Ito az eredeti játék művészeti vezetőjeként, míg Yamaoka a sorozat zeneszerzőjeként ismert), de jelezték a Townfall, az f és az Ascension játékok, valamint a Return to Silent Hill című új film érkezését is. Ezekből eddig csak az Ascension jelent meg, szóval bőven van mit törleszteni a fanok felé.

 

Ami a  második játék remake-jét illeti, a sorozat producere, Motoi Okamoto néhány hónappal ezelőtt elárulta, hogy a projekt a fejlesztés végső fázisában van. Ekkor beindultak a pletykák, hogy a játék megjelenési dátumát egy PlayStation Showcase, vagy egy következő State of Play keretében árulják el, de jelen esetben inkább ez, a pénteken érkező Transmission tűnik sanszosabbnak arra, hogy lerántsák a leplet róla.

Ezt se hagyd ki:

Készülj: Ilyen látványos filmekkel lesz tele a magyar mozi a nyáron!

×