Ezekre a premierekre figyelj, aztán a melegben irány a hűs mozi! Jön Deadpool, lesz új Alien és Gru film, meg várva-várt videojáték-adaptáció is.

Gábor János

2024.05.22. – Nyakadon a nyár, ami az összes mozi számára akkora nagyüzem, mint mézeskalácsosnak az adventi vásár. A csúcsidőszak miatt, amikor sokan mennek szabadságra, tanítási szünetre, ebben az évben is nagyon ígéretes nyári popcorn filmeket tartagat – nézd csak! Az ajánlókhoz használt források: Port.hu, USA Today, IMDb.

Bad Boys: Mindent vagy többet

Jerry Bruckheimer producer legendás akcióvígjátékok sorát készítette el (A Karib-tenger kalózai, A nemzet aranya, A Sólyom végveszélyben, Armageddon stb.), de a legnagyobb húzása valószínűleg a Will Smith és Martin Lawrence párosával életre hívott Bad Boys, ami elképesztően látványos, őrült akciókkal és még őrültebb poénokkal vájta bele magát a filmtörténetbe. Hosszú várakozás után újra megbizonyosodhatunk róla: a Rosszfiúk egyre jobbak (reméljük)!

Bemutató dátuma: 2024. június 6.

Agymanók 2.

A Disney és a Pixar új filmjében visszatérünk Riley fejébe, aki immáron tinédzser! A Főhadiszállás egy napon komoly átalakításokon esik át, hogy helyet kaphasson benne néhány egészen váratlan dolog: az új érzelmek! Derűben, Bánatban, Haragban, Majréban és Undorban, akik így együtt már jó ideje navigálnak sikerrel, vegyes érzések kezdenek kavarogni, amikor felbukkan Feszkó. Ráadásul, úgy tűnik, nem egyedül érkezett.

Bemutató dátuma: 2024. június 13.

Motorosok

Voltak már szelídek, voltak már kemények, voltak már vadak. Ezúttal simán: MOTOROSOK. Ezek a motorosok a 60-as években alapítják meg klubjukat, „Vandálok” néven, az amerikai Középnyugaton, és igen: Marlon Brando A vad című filmjének hatására. A klub kezdetben a chicagói kívülállók menedéke, ám Johnny (Tom Hardy) vezetésével egyre kiszámíthatatlanabbá válik, és fokozatosan mélyebbre csúszik a bűnözés világába, veszélybe sodorva ezzel a motorosok eredeti életmódját. A fiatal Bennyben (Austin Butler) lassan kételyek ébrednek a bandában betöltött szerepével kapcsolatban.

Bemutató dátuma: 2024. június 20.

A kegyelem fajtái

Egy férfi igyekszik kitörni előre felskiccelt életéből, egy rendőr megkérdőjelezi felesége viselkedését (miután az egy állítólagos vízbefulladás után visszatér), egy nő pedig egy rendkívüli személyt keres, akiről megjósolták, hogy híres spirituális vezető lesz belőle. Emma Stone, Jesse Plemons, Willem Dafoe a főszereplő és ugyanaz a Yorgos Lanthimos rendezte, aki a magyar Oscar-díjat is hozó Szegény párákat, meg A kedvencet, A homárt és az Egy szent szarvas meggyilkolását. Ebből mégis mi baj származhat? Cannes állítólag már letette tőle a haját.

(Nemzetközi) bemutató dátuma: 2024. június 21.

Horizont: Egy amerikai eposz

A régi vadnyugat, ahogy mindenki imádja! A Horizont: Egy amerikai eposz az amerikai polgárháború idején játszódik. Egy tizenötéves időszakot ölel fel az 1860-as években, a háború előtti és utáni korszak megidézésével. A nagyszabású, kétrészes film érzelmes utazásra invitál, amelyben a néző a családok, a barátok és az ellenségek szemszögén keresztül tapasztalja meg, milyen volt Amerika hőskora. A hasonló műfajban örök klasszikussá nemesedett Farkasokkal táncoló alkotójának, Kevin Costnernek a szerelemprojektje.

Bemutató dátuma: 2024. június 27. (a második fejezet augusztus 16-án jön)

Hang nélkül: Első nap

Míg az első két Hang nélkül mozi több mint egy évvel a vak, de vérszomjas és pokolian veszélyes idegenek halálos inváziója után játszódott, ez egy előzményfilm, ami a szörnyetegek érkezésre és egy New York-i párra (Lupita Nyong’o és Joseph Quinn) koncentrál, akik megpróbálják túlélni a meglepetésszerű támadást.

Bemutató dátuma: 2024. június 27.

Gru 4

Hét év szünet után a sorozat legújabb filmjében a világ kedvenc szupergonoszból lett Anti Gonosz Liga ügynöke visszatér egy izgalmas, merész, minyonoktól hemzsegő kavalkádban, a GRU 4-ben. A világviszonylatban csaknem egymilliárd dollárt hozó 2022-es Minyonok: Gru színre lép után a mozitörténelem legjövedelmezőbb animációs sorozata új fejezettel jelentkezik, melyben Gru, Lucy és a lányok (Margo, Edith és Agnes) mellett egy új családtagot üdvözölhetünk, ifjabb Grut, akinek feltett szándéka, hogy az apját szekírozza. És ha ez nem lenne elég, Gru új ellenségekkel kerül szembe: Maxime Le Mallal, és femme fatale barátnőjével, Valentinával, akik miatt a család menekülni kényszerül.

Bemutató dátuma: 2024. július 4.

MaXXXine

Ti West rendező 1970-es években játszódó, 2022-es, X című horrorfilmjének folytatásában újra Mia Goth alakítja Maxine Minxet. A pornósztárt, feltörekvő színésznőt ezúttal 1985 Hollywoodjában látjuk viszont. Maxine még mindig arról álmodik, hogy híres lesz, és végre talán elérheti a nagy áttörést, de közben a sötét múltja jó lenne, ha rejtve maradna. Erre érkezik a képbe egy sorozatgyilkos, aki az egész várost rettegésben tartja. Ugyanaz az A24 stúdió gyártja, amelyik A boszorkányt, az Örökséget vagy épp’ az Ex Machinát. Elég sanszos, hogy ez egy újabb mozi, amit nem hibáztak el.

(Nemzetközi) bemutató dátuma: 2024. július 19.

Twisters: Végzetes vihar

Kate (Daisy Edgar-Jones) valaha viharvadász volt, de egy hátborzongatóan félresikerült kaland óta nem hajlandó kimozdulni a New York-i irodájából. Aztán egy kollégája rábeszéli, mégis menjen terepre, hogy együtt teszteljenek egy viharkövető rendszert. Itt ismerkedik meg Tylerrel (Glen Powell), akit az élőben közvetített tornádós kalandjai tettek celebbé. Azonnal megutálják egymást, és versengve erednek az újabb és újabb tornádók nyomába – csakhogy egyszer tényleg nagyon beüt a ménkű, egy szörnyű szupertornádó formájában. Ők meg ott ragadnak a kellős közepén. Látványos mozi ez, ami a Jurassic Park, a Bourne és az Indiana Jones franchise-ok producereinek új munkája.

Bemutató dátuma: 2024. július 11.

Deadpool & Rozsomák

Az évek óta várt diszfunkcionális-dinamikus duó végre debütál a Marvel univerzumban, hogy kicsapjanak az asztalra egy remélhetőleg tényleg vicces metavígjáték-kalandot. Az okoskodó, maszkos zsoldos Deadpool (Ryan Reynolds) esélyt kap arra, hogy jóhiszemű hős legyen, de ezúttal össze kell fognia a karmos (és morcos) Rozsomákkal (Hugh Jackman) is ahhoz, hogy megmentse a napot.

Bemutató dátuma: 2024. július 25.

Borderlands

Szintén egy nagyon várt mozi, az idei év egyik sok figyelmet kapó videojáték-adaptációja. Lilith (Cate Blanchett), a hírhedt, titokzatos kincsvadász vonakodva tér vissza hazájába, Pandorára, a galaxis legkaotikusabb bolygójára. A küldetése az, hogy megtalálja az univerzum leghatalmasabb gengszterének, Atlasnak (Edgar Ramírez) a lányát. Ehhez valószínűtlen szövetségre kell lépnie a tapasztalt zsoldos Rolanddal (Kevin Hart), az elvadult és pusztító Tiny Tinával (Ariana Greenblatt), Tina tagbaszakadt védelmezőjével, Krieggel (Florian Munteanu), a különc tudós Tannis-szel (Jamie Lee Curtis), és a tudálékos robot Claptrappel (Jack Black). Ezeknek a botcsinálta hősöknek kell megküzdeni egy idegen fajjal és a veszélyes banditákkal azért, hogy Pandora egyik legrobbanékonyabb titkát felfedjék. Az univerzum sorsa van kezükben, ők mégis valami nagyobbért szállnak harcba: egymásért.

Bemutató dátuma: 2024. augusztus 8.

A csapda

M. Night Shyamalan legújabb, fordulatos thrillerében egy apa (Josh Hartnett) popkoncertre viszi a tinédzser lányát (Ariel Donoghue), de feltűnik neki, hogy az arénában mintha kicsit túl sok lenne a rendőr. Mivel ő nem csak egy mezei apa, hanem titkon a Mészáros néven ismert sorozatgyilkos is, gyanakodni kezd, hogy nem is buliba, hanem kelepcébe került. Egy biztos: nem adja olcsón az irháját.

(Nemzetközi) bemutató dátuma: 2024. augusztus 9.

Alien: Romulus

Miközben egy elhagyatott űrállomás rejtett zugaiban kutatnak, fiatal űrtelepesek egy csoportja az univerzum legfélelmetesebb életformájával találja szemben magát. Ridley Scott producer, A nyolcadik utas: a halál, a Prometheus és az Alien: Covenant direktora ezúttal csak producer, míg a nem a korábbi filmek folytatásának tekinthető új mozi Fede Alvarez, a Vaksötét rendezőjének munkája – teljesen új színészekkel és karakterekkel. Bíztató előjelek, hátborzongató élményt remélünk!

Bemutató dátuma: 2024. augusztus 15.

Ezt se hagyd ki:

8 hollywoodi anime-adaptáció, amik közül néhányat elfelejtenénk

×