Ha neked sem akar hasítani a Google Chrome, nem biztos, hogy a gépben keresendő a probléma. Ezt bővítmények is okozhatják, így tudsz utána nézni!

2024.05.22. – A Google Chrome az egyik legtöbbet használt böngésző. Ez egyébként nem meglepő, hiszen telis tele van kényelmes lehetőségekkel. Ma már egészen hasonlók a böngészőfunkciók, viszont a Chrome esetén az volt nagy nyereség, hogy sok mindent elsőként vezetett be. Azt pedig jól tudjuk, hogy a szokás nagy úr, így egy teljesen új környezetbe átszokni, igencsak nehéz. A Chrome tehát töretlen sikert tudhat magáénak, ezért is igyekszik a Google a lehető legjobb formájában tartani. Viszont mind tudjuk, hogy temérdek lehetőség ide, vagy oda, bizony ez az a böngésző, ami képes felzabálni a gépünk tartalékait. Ezért egyébként nem mindig a Google okolható, bizony előfordulhat, hogy a böngésző teljesítményét egy harmadik féltől származó kiegészítő alkalmazás befolyásolja.

Lehet gyorsabban!

A Google utóbbi problémák kiküszöbölésére létre hozott egy menüpontot, amiben listázza nekünk a Chrome, hogy mik azok a programok, amik leterhelik a gépünket böngészés közben. Ez a Google Task Manager (Feladatkezelő), ami egy pillanat alatt kilistáz nekünk mindent, s még azt is elárulja, hogy melyik bővítmény menni erőforrást kebelez be éppen. Kevesen tudják, hogy a Chrome-nak is van hasonló feladatkezelője, mint a Windows operációs rendszernek, s mindez azért lehetséges, mert igazából jól el van rejtve. Ahhoz, hogy elővarázsoljuk, a következőket kell tenni:

  • A Chrome-on belül a jobb felső sarokban kattints a „három pont” menüpontra.
  • Itt a „további eszközöket” kell megkeresni (alulról körülbelül a negyedik opció)
  • Meg is van a Feladatkezelő (Task Manager), erre kell kattintani, ha elő akarjuk hívni
  • A programon belül CPU és memória teljesítményt is mérhetünk, ezekre levetítve pedig kiszűrhetjük az energiahabzsoló kiegészítőket

chrome

Ha látunk olyan kiegészítő programot, ami lassítja a böngészőnket, de már nincs is használatban, akkor szintén a jobb felső sarokban látható „három pontos” menüt kell megkeresni, ott pedig a „Bővítmények” (Extensions) fülre kell navigálni. Itt látható lesz az összes telepített bővítmény, ezeket egy kattintás után pedig el is távolíthatjuk.

Ezt olvastad már?

Játékmeneten pörög a Valve Overwatch-gyilkos vadiúj lövöldéje

×