Kiszivárgott játékmeneten csodálhatjuk meg a Valve legújabb játékát, a hibrid Hero Shooter Deadlockot.


Bódi Dániel

2024.05.22. – Hogy mekkora sikere lesz a Valve ezidáig „nagy” titokban fejlesztett, de néhány nappal ezelőtt lebukott új online kompetitív játékának, azt látatlanban nehéz lenne megmondani, de hogy a Deadlock névre keresztelt 6v6 hero shooter előnyösebb helyzetből indul a Steamen, mint bármi más, az egészen biztos.

De a Deadlock létezése is különös, hisz ha már hero shooter, akkor kézenfekvőbb lett volna eleget tenni a játékostömeg kívánalmainak egy Team Fortress 3-mal. Lehet a hármas szám az oka, amivel talán másutt is hiú reményeket ébresztenének, vagy a Valve fejlesztőinek tényleg volt egy egyedi ötletük, amit már létező keretek közt nem, csak egy vadúj játékkal lehet megvalósítani.

Ezt alátámasztó a játékmenet sem a hagyományos receptet követi, a Deadlock ugyanis rengeteget kölcsönöz a DOTA 2-ből / League of Legendsből, a Smite-ból, mint a TF2-ből, a Valorantból, az Overwatchból, vagy az Orcs Must Die-ból. Legalábbis ezt szűrhettük le a korábban kiszivárgott screenshotokból, valamint a frissen kikerült alfa játékmenet felvételből: ez egy furcsa hibridjáték lesz, amibe nem csak hero shooter, hanem tower defense és moba elemek is kerülnek. Azt meg majd meglátjuk, hogy jó ötlet volt-e ezeket összegyurmázni, avagy sem.

Ami pedig a kiszivárgott játékmenetet illeti: láthatóan a fejlesztés egy korábbi szakaszából származik, de a változatos hősöket már megismerhetjük belőle, valamint a meseszerű grafikai stílusirányzat, és a steampunkos körítés is elég jól kivehető. A megjelenésig persze sok minden változhat, de nagyjából már körvonalazódik, hogy milyen fajta játékra is számítsunk a Deadlock személyében, ami nem csak az Overwatch 2-ből kiábrándultakat, de akár még a meglévő játékosokat is elcsábíthatja.

Ezt is olvasd el:

Erre a 23 szuper játékra teljesen ingyen, fizetés nélkül vetheted rá magad

×