A gamer laptopok egyre jobban mennek össze, hiszen a mostani hardverek jól hűthetőek. Van azonban az a szint, ahol extra segítség is elkél.

2024.04.22. – Manapság ismét aranykorukat élik a gamer laptopok. Nem véletlenül, hiszen egyre erősebb komponenseket gyárt az Intel, AMD és Nvidia hármasa, miközben ezek helyigénye is csökken. Már régóta nem kell 4-5 kilós szörnyekre gondolni, ha felmerül a téma. 2024-ben már bőven 2-1.5 kiló környékére zsugorodtak a legjobb gamer laptopok, miközben a vastagságuk is elképesztő mértékben finomodott. A kisebb méret azonban egy szempontból mindenképp hátránnyal jár. Az egyes hardveres hűtésére jóval kevesebb hely áll a gyártók rendelkezésére. Nem csak a ventilátorok mentek össze, de a hűtőbordák is egyre kisebbek.

Szerencsére bizonyos szintig még így is remekül hűthetőek a gépek. Ha azonban i7, i9 processzorok és RTX 4080, 4090 kártyák kerülnek a burkolat alá, akkor válaszút elé érkezik a gyártó. Valós lehetőség lehet, hogy a mérnökcsapat beáldozza a laptop kecsességét és itt-ott növel a méretein. Ezt választják a legtöbben, hiszen ez szinte nulla befektetéssel megoldható. Nem úgy a Mechrevo csapata, aki egy igazán különleges hűtési megoldással szerelte fel a legújabb gamer laptopját.

Vízhűtés garantálja a gamer laptop gondtalan működését

A Mechrevo gamer laptopja

A Mechrevo gamer laptopja

A Mechrevo laptopja alapvetően két kiszerelésben érhető el:

  • Core i9-14900HX + 64G + 2T + RTX 4090 + 2.5K 240Hz
  • Core i9-14900HX + 32G + 1T + RTX 4080 + 2.5K 240Hz

Jól látható, hogy sem a CPU sem a GPU terén nem finomkodik a gyártó, az abszolút felső kategóriát képviseli a teljesítményszint. Igen ám, de ez már hordozható gépek esetében is közel 250-300 wattos fogyasztással jár, melyet valahogy le is kell hűteni. A Mechrevo folyadékhűtéssel oldja meg ezt a feladatot, egy külső egységet kell a laptopra csatlakoztatni.

A Mechrevo gamer laptopja

A Mechrevo gamer laptopja

Alapvető, laza felhasználás esetén elegendő munkát végeznek a sima, gyári ventilátorok is. Ha azonban hardcore gaming kerül előtérbe, akkor a külső hűtőegységet a gépre csatlakoztatva garantálhatóak a remek hőfokok és a stabil képkockák. Ilyen megoldással bizony ritkán találkozni a piacon, legutóbb valamikor 2022 környékén bukkant fel hasonló elképzelés. A sikeresség erősen kérdéses, hiszen rétegtermékről beszélhetünk. Első körben a kínai piacra érkezik a masina, várhatóan 1 millió forintnak megfelelő helyi valutáért.

Forrás: Videocardz

Ezt láttad már?

Metroidvania fan vagy? Ne mondd, hogy nincs miből választani: ez a 10 legjobb

 

×