Manapság egyre inkább háttérbe szorulnak a fizikai PC kiadások. Ennek ellenére sokan rajonganak még a lemezes verziókért, érhető okokból.

2024.02.06. – Kétségtelen, hogy manapság már egyre jobban tűnnek el a lemezes játékok. Konzolok esetében is gyakoribbak a „Digital” kiadások, sőt, már lemezolvasó nélküli konzolokkal is találkozhat az ember. A PC-s trend szintén hasonló, évek óta átvették az uralmat a Steamhez és Epic Games Store-hoz hasonló felületek. Ennek ellenére sokan továbbra is preferálják, ha fizikai változatban is magukénak tudhatják a játékokat. Egyrészt a polcon is jól mutat, másrészt ennek köszönhetően biztosan nem kerül egy kattintással eltávolításra az adott fiókról, ha a kiadó éppen így gondolja.

PC Eredeti bejegyzés: IDDQD

Eredeti bejegyzés: IDDQD

Akadnak szép számmal olyan gyűjtők is, akiknek több száz netán ezer PC/konzol játék is ott figyel a polcon. Vannak azonban azok is, akik számára semmilyen szentimentális értéket nem képviselnek ezek a lemezek, így nemes egyszerűséggel megválnak tőlük. Biztos mindenki látott már kidobott CD/DVD dobozokat, lemezeket egy-egy ártatlan kukában landolva. Úgy tűnik azonban, hogy Budapesten valaki vagy valakik igazi nagytakarítást tartottak az elmúlt napokban, megdöbbentő képek láttak napvilágot.

Több ezer dobozos PC játék került az utcára Budapesten

A fenti bejegyzést a publikus IDDQD csoportban publikálta a feltöltő. Több szinten is szomorúak lehetnek sokak számára ezek a képsorok, több ezer régebbi és modern játék lemezét, dobozát pillanthatjuk meg a felvételeken. Sőt, ha jobban megfigyeljük, akkor még Steam és egyéb feltöltőkártyák dobozát is kiszúrhatjuk ezeken.

Voltak, akik azonnal felkeresték a helyet

Voltak, akik azonnal felkeresték a helyet

Természetesen a kommentek között azonnal beindult a találgatás, hogy ki követhette el ezt az akciót. Egyértelmű választ erre nem sikerült találni, az azonban biztos, hogy valamilyen céghez köthető az akció, hiszen némelyik lemezből 10-20 darab is pihent egy dobozban. A hozzászólásokból az is kiderült, hogy a bejegyzést követő órákban többen is a gyűjteményre vetették magukat, február hatodikára már nem sok minden hevert a földön. Az biztos, hogy mindenképpen jobb kezekbe kerültek ezek a játékok, mintha a szemétégetőben végezték volna. A legnagyobb kérdés azonban továbbra is az, hogy ki és miért követte el ezt a rémtettet? 

Nem éri meg előrendelni a GTA VI-ot:

Már előrendelhető a GTA VI 48.000-ért, de jobb, ha még vársz

×