Mozgásban láthatjuk az Xbox egyik legnagyobb és a történelmének talán leggyönyörűbb játékát, a Senua’s Saga: Hellblade II-t.

2023.12.07. – Már 4 éve, hogy a Ninja Theory megkezdte a Hellblade folytatásának készítését, de ezidáig csak nagyon keveset láttunk az elméletileg 2024-ben megjelenő szupervárományos Xbox-konzolexkluzívból. Az idei The Game Awards azonban egy tökéletes helynek és időpontnak bizonyult a kitárulkozásnak, és egy rövid, de annál sokkal velősebb és mutatósabb előzetessel borzolják tovább a kedélyeket.

Még mielőtt rátérnénk az előzetesre, fontos megjegyezni, hogy a videó nem kevés játékmenetet is tartalmaz. Ezt azért is kell így külön kiemelni, mert a Senua’s Saga: Hellblade II annyira, de annyira gyönyörű, hogy sokan talán azt hihetik, hogy egy hiperrealisztikus animációs filmet néznek, esetleg egy nagyon profin összerakott CGI kedvcsinálót, pedig valójában a legnagyobb része az előzetesnek in-game, azaz játékmenetből rögzített anyag.

Bár már az első Hellblade is egy hihetetlenül, máig gyönyörű játékremek volt, a második rész nem csak önmagát, de talán még a nagy rivális méltán magas polcon tartott exkluzívjait is sorra lepipálja – köztük is olyan címekkel, mint a Spider-Man 2, vagy a God of War: Ragnarök. Persze a végső konklúziót majd a 2024-es premiert követően vonhatjuk le, de már ha fele ennyire lesz letaglózó a látványvilág, már akkor minden idők legszebb videojátéka lehet.

Ami pedig a játékmenetet illeti: az alapok nem változnak, vagyis a kelta lánnyal, a mentális problémákkal küzdő Senuával fogunk kalandozni, mitológiai lényekkel és más csúnyaságokkal megküzdeni, különféle rejtvényeket megoldani – szóval ez lehet az Xbox saját God of Warja, ha kicsit komplexebb és hosszabb lesz, mint a korábbi felvonás. Senua az útja során viszont nem csak az életére törő gazokkal kell élet-halál harcot vívnia, hanem saját magával is, a hangok és a hallucinációi minden korábbinál jobban gyötrik őt.

Reméljük, hogy a megjelenéshez közeledvén hamarosan egyre többet fogunk megtudni erről az ígéretes kincsről, mi Microsoft saját gyártás lévén egyenesen a Game Pass kínálatából lesz elérhető.

Ezt is érdemes elolvasnod:

8 korszakos játékremek, amikben az időjárás a második főszereplő

×