Új, ingyenesen letölthető HD textúra pakkot készítettek az egyik leghíresebb Monster Hunterhez, a Worldhöz. Ha még pörgeted, ez a csomag kötelező!

2023.11.24. – Ha választanom kéne egy olyan játéksorozatot, aminek a legnagyobb hatása volt a „gamer énem” fejlődésére, valószínűleg a Monster Huntert választanám. A Capcom nagysikerű játéka egy erős rétegjátéknak indult, sokszor nyugatra csak késve, vagy félve terjesztette a kiadó. Az első játék még PS2-n jelent meg, annak is az új online lehetőségeit reklámozva. Majd a PSP-s időszakban egyre többen kezdtek el nyitni a széria felé, olyannyira, hogy a Nintendo exkluzív szerződést is kötött a Capcommal. Ennek eredményeképpen az addig Sony exkluzív sorozat Nintendo exkluzívvá vált. Jött új játék Wii-re, Wii U-ra, Nintendo 3DS-re, na meg Switchre is. Később ismét sikerült szélesebb körbe kiterjeszteni a játékot, ekkor pedig hirtelen hatalmasat szólt a cím.

monster

Ez volt a Monster Hunter World, ami már az új RE: Engine-nel készült, ráadásul PC-re, Xboxra és PlayStationre. Ezúttal kimaradt a jóból a Nintendo, hiszen a World olyan minőségű és méretű lett, hogy az aktuális generáció, a Switch, nem nagyon tudott volna vele mit kezdeni. A World hatalmas siker lett, így az Iceborne is sok ember háztartásába eljutott. A Capcom vérszemet kapott, s az eredetileg Switchre tervezett Rise később a nagyobb konzolokra és PC-re is portolásra került. Sosem volt még ennyire erős a Monster Hunter név, mint most. Ezért is figyeljük árgus szemmel a Capcom bejelentéseit, időszerű lenne már ugyanis egy új „main line” játék a sorozatba.

 

Viszont addig, amíg várunk, a tehetséges rajongók ellátják a közösséget minden földi jóval. Ridog8 például most adott ki egy menő HD Modot a Monster Hunter Worldhöz, amiben 130 textúrát javított fel. Ugyan rendelkezik a játék hivatalos HD Texture Packkel, azonban Ridog8 munkája sokkal alaposabbnak tűnik. S míg ezek a textúrák tényleg jól néznek ki, azért olyan minőségi javulásra nem kell számítani, mint a Starfield, vagy a Cyberpunk 2077 rajongói HD pakkok esetében. A valószínűleg AI által „felscale-elt” textúracsomagot ingyenesen bárki letöltheti, erre a linkre kattintva.

Ezt olvastad már?

Folytatódik a valaha készült egyik legjobb túlélő-felfedezős horrorjáték

×