Hiába lett az idei esztendő egyik leglátványosabb játéka, az Immortals of Aveum nem aratott nagy sikert – ezért PC-n most bárki ingyen kipróbálhatja.

2023.11.19. – Bár a megjelenése után imádtam gonoszkodni az Immortals of Aveummal, erre jó okom is volt: a fejlesztők az akciójátékok új generációját ígérték a fantasy FPS-ükkel, amit sokáig a videojátékok legújabb  grafikai lépcsőfokaként reklámoztak. Persze, már itt lehetett sejteni, hogy valami baj lehet a játékkal, ha a fejlesztők minden egyes megszólalásukban kizárólag a látványvilágra hagyatkoznak, mikor körül kellett írniuk a játékukat – amivel korábbi elmondásaik alapján hardveres téren semmiféle kompromisszumot nem akarnak kötni.

Nos, ez valóban így is lett: az Immortals of Aveum tényleg 2023 egyik leglátványosabb játéka lett, amit meg sem próbáltak optimalizálni, azt viszont nem állíthatjuk, hogy az Ascendant csapata semmiféle kompromisszumot nem kötött. Az Immortals of Aveum grafikájának ára ugyanis egy olyan unalmas giccsparádé, aminek a folytonos önismétlése miatt nem különösen akadnak felidézhető pillanatai. Mintha a látvány kalapálása mellett valahol félúton elfelejtettek volna játékot készíteni. Pedig maga a harc egészen jól működik benne, ha másért nem, hát azért tényleg megéri játszani vele…

…majd amikor akciós lesz, ugyanis teljes áron, PC-n 23.000 – konzolon 27.000 forintért senkinek sem lehet jó szívvel ajánlani.

Valószínűleg tudják ezt az Ascendantnál is, így a megjelenése után pár hónappal előbb konzolon lett féláras az Aveum, majd most PC-n, pontosabban a Steamen egy teljesen ingyenes próbaverziót is kapott. Kipróbálni már csak a PC képességeinek felmérése miatt is érdemes lehet – elég brutál vasat követel magának, ha viszont az erőgép pipa, akkor az alapvetően érdekes „Call of Duty varázslatokkal” koncepciója és a fent már említett érdekes és jórészt élvezetes akciói miatt.

Egyébként az Immortals of Aveum sikertelensége ellenére is ér reménykedni egy folytatásban, a játék világa ugyanis bőven rendelkezik akkora potenciállal, amellyel egy sikeres sorozattá válhat. Persze csak akkor, ha a fejlesztők figyelmét nem köti le 1000 százalékban a grafika, a grafika és a grafika, attól ugyanis még nem lesz egyenesen jó is egy játék.

Erről sem érdemes lemaradnod:

Ezzel a 125 (!!!) kiváló játékkal teljesen INGYEN játszhatsz a Steamen

×