Megérkezett az első előzetes a világ legjobb világháborús sorozatának újabb felvonásához. Az elit alakulat és a The Pacific után irány az ég!

2023.11.10. – Van egy sorozat, ami már több mint 20 éves, eddig mégis csak két évadot és összesen 20 részt ért meg. Tom Hanks és Steven Spielberg közös produkciója nem véletlenül készül ennyire „lassan”: a legnagyszabásúbb világháborús történetmesélésről van szó, aminek elkészítésében még a Ryan közlegény megmentése idején egyeztek meg. Csodás produceri együttműködésüknek köszönhető az általunk is a műfaj legjobbjának tartott Az elit alakulat és a The Pacific – A hős alakulat. Ezt a kétszer tíz epizódot, ami más-más amerikai egységek II. világháború alatt végrehajtott tetteit meséli el, egy újabb nagyívű történet követi.

Forrás: Apple TV+

Mivel Az elit alakulat (2001) tényleg szó szerint mindenhol hivatkozási alapja a világháborús tartalmaknak, okkal várt sokat a közönség anno a The Pacific-től (2010) is. Önmagában viszont hiába lett kiváló sorozat, nem tudta elkerülni a sorsát, hogy gyakorlatilag a Band of Brothers folytatásának tekintették. Nem is került fel a neki kijáró magas polcra. Pedig tényleg jó. Csak éppen messze nem olyan tempóban (hanem lassabban) mesél, és sokkal több karakter egyes háborús tetteivel foglalkozik – nem egyetlen alakulat sztorijával, mint az elődje. Amihez tényleg nincs fogható, így a The Pacific-et óhatatlanul kevésbé szerette a nép.

Az új sorozat viszont bizonyíthat, és végre előzetesen látható, hogy az alkotók mindent el is követtek érte, hogy így legyen.

Végre van előzetes

A Masters of the Air a „Véres 100-nak” is nevezett 100. Bombázó Szakasz pilótáinak történetét meséli el, Austin Butler (Elvis, Volt egyszer egy… Hollywood), Barry Keoghan (Dunkirk, A sziget szellemei), Callum Turner (Legendás állatok, Háború és béke), Anthony Boyle (Tolkien), Ben Radcliffe (Vaják) és például Edward Ashley (V. Henrik, Terror) főszereplésével. A történet „öt mérfölddel a föld felett és az ellenséges vonalak mögött” játszódik, és alapvetően 11 ember harcát mutatja be, a ‘Repülő Erőd’ néven ismert amerikai bombázó fedélzetén. Most végre megérkezett hozzá az első előzetes is:

Az ismét megtörténet eseményeken alapuló sztorit, ami technikailag Az elit alakulat 3. évada, 2024. január 26-tól lehet megnézni, az Apple TV+-on – ahová az HBO-tól került a projekt.

Még több világháborús sorozat kell? Ez már nézhető a Netflixen:

Nézd Budapestet Mark Ruffalo Netflix-sorozatában – II. világháborús helyszín a magyar főváros

×