Óriási ajándékként robbant be a hétvégén a Netflix sokszor nem túl acélos kínálatába egy valós eseményeken alapuló akcióbomba.

2023.09.18. – 22 évvel ezelőtt valami nagyon különleges és időtálló született Tom Hanks és Steven Spielberg kezei között. A tévésorozatot gondozó A-listás filmesek (producerként) olyat hoztak létre egy valóban létezett II. világháborús katonai alakulat akcióiból, amit halálos vétek lett volna egyetlen mozifilmben letudni. Mert nem lehet. A Netflix a hétvégén feltette a kínálatába, és állíthatjuk, hogy ezzel nem csak fennállása legjobb produkcióját szerezte meg, hanem egyben a legjobb háborús sorozatot is.

Forrás: HBO

Az elit alakulat (Band of Brothers) szó szerint MINDENHOL hivatkozási alap, ahol II. világháborús filmek, vagy sorozatok kerülnek szóba. Minden elképzelhető ezzel kapcsolatos toplistát vezet, páros lábbal törli a bakancsát a Pearl Harbor szintű gagyikba, de bokorban bujkáló katonásdinak tűnik mellette a Ryan közlegény megmentése is. Tömény, majd’ 10 órás akciótömeg, fantasztikus színészekkel, szívbe markoló alakításokkal, drámával, humorral és – ezt muszáj kiemelni – elképesztő brutalitással. Ha érzékeny vagy a kíméletlen, realisztikus tartalmakra, szólunk, hogy ezt a sorozatot azzal az igénnyel készítették, hogy belülről lásd az akciókat. Reszketsz, amikor a katonák beássák magukat, orrodban érzed az égő emberhús szagát, fáj a fejed a becsapódó lövedékektől, veszteségként éled meg minden bajtárs halálát. Szóval nagyon nem gyenge idegzetűeknek szánt tartalom.

Ez most a legjobb a Netflixen

Ne tévesszen meg, hogy a Netflix ízelítőként a Jóbarátokból ismert David Schwimmer egyik jelenetét tolja az arcodba! És hiába csak 16+-os. Ez a sorozat csontig hatolóan izgalmas, de erőszakos is. A legjobb klasszikus háborús drámák legnagyobb erényei keverednek benne, és ha azt hiszed túlzok: IMDb 9.4, Metascore 87, Port.hu 9.7.

A sorozat olyannyira hitelesen dolgozza fel a rapid kiképzés után mély vízbe dobott és a világháborúban HÁROM TELJES ÉVEN ÁT szolgált ejtőernyős alakulat sztoriját, mintha tényleg ott volnál. Az események hitelességét azzal erősítik, hogy az akkor még élt hősökkel készült interjúk is meg-megjelennek bejátszásként. A főbb szerepekben Damian Lewis (Milliárdok nyomában, Volt egyszer egy… Hollywood), Ron Livingston (Démonok között), Neal McDonough (Amerika Kapitány: Az első bosszúálló), Scott Grimes (Orville, Oppenheimer), Shane Taylor (Cyberpunk 2077) látható. Egy részt még maga Tom Hanks is rendezett.

A tévésorozatot hosszú éveken át csak az HBO-n lehetett el-elcsípni, de most nagyot bővült a közönsége azzal, hogy végre a Netflix is feltette a kínálatába. Ha még nem láttad és van előfizetésed, ne hagyd ki, mert Az elit alakulat tényleg a műfaj legjobbja.

A Netflix készül neked hazánkban forgatott világháborús drámával is:

Nézd Budapestet Mark Ruffalo Netflix-sorozatában – II. világháborús helyszín a magyar főváros

×