Az már senkit nem lep meg, hogy egy-egy Counter-Strike skin több millió forintot érhet. A matricák sem képeznek ez alól kivételt.

2023.09.18. – A Valve 2013 augusztusában élesítette a Counter-Strike Global Offensive Arms Deal nevet viselő frissítését. Talán akkor még nem is sejtették, hogy micsoda lavinát indítottak el. A Steam raktárrendszerét segítségül hívva a játékosok nyithatnak, vehetnek, vagy épp cserélhetnek különféle fegyver, kés, kesztyű vagy épp ügynök skineket. Ezek értékét nagyrészt a közösség határozza meg, hiszen a nem annyira jól kinéző skineket vagy a kevesebbszer használt fegyvereken helyet kapó textúrákat egyértelműen olcsóbban szerezhetjük be.

Sokáig 500€ környékén volt a Steam piac felső limitje, 2017-ben pedig közel 2000 dollárra emelte ezt a Valve. Előfordulnak azonban így is olyan skinek, melyek értékéhez képest a 2000 dolláros maximálisan elkérhető összeg is eltörpül. Ezek eladását, cseréjét így mindenképpen külsős oldalon vagy egymás közötti megegyezésen alapulva kell véghez vinni. Manapság már senki nem rökönyödik meg, amikor milliós nagyságrendek kerülnek terítékre a Counter-Strike kapcsán. Főleg időszerű ez lehet mostanában, hiszen küszöbön a Counter-Strike 2 megjelenése, mely új, potenciális vásárlók előtt is megnyithatja majd a piac kapuit. Időközben a nagy gyűjtök sem tétlenkednek.

Több mint 100 millió forintnyi matrica került a Counter-Strike skinre

A skinek árain nem lepődünk meg, ám vannak olyan matricák, amik szintén arany árban mennek. A Katowice 2014 eseményt megünneplő Titan Holo matrica darabja 80000 dollár kóstál önmagában. Miután fegyverre került, többé nem eladható, cserélhető, örökre a fegyveren marad. Az igazi matricákhoz hasonlóan lekaparni le lehet ezeket is, ám ekkor gyakorlatilag teljesen megsemmisül a matricák. Ebből a méregdrága a matricából került négy darab egy M4A1-S PrintStream skinre az elmúlt napokban. A négy matrica összesen 115 millió forintot ért, míg rá nem kerültek a fegyverre. A skin értékén így is dob majd a négy matrica, ám a matricák teljes árához képest eltörpülhet ez az összeg.

Ártatlan játékosokat bannol ki a Counter-Strike 2 – Ezeket kerüld el

×