A VAC Live nem viccel a Counter-Strike 2-ben. Úgy tűnik, hogy már csalni sem kell a játékban ahhoz, hogy kitiltás legyen a vége.

2023.09.18. – A Counter-Strike 2 megjelenése egyre csak közeledik. A Steam 20. évfordulóját megünneplő oldalon is a „Hamarosan” szót használja a Valve. Mindeközben már a béta kifejezést is olvashattunk a fejlesztői bejegyzésekben, azaz most már hivatalosan is bétának hívhatjuk a CS2 mostani időszakát. Nem véletlenül, hiszen az elmúlt 2 hétben gyakorlatilag minden aktív játékos bejuthatott, akinek volt rangja és Prime jogosultsága. Jelenleg már csak azok a felhasználók nem férnek hozzá a CS2-höz, akik még soha nem játszottak a CS:GO-val sem.

A játék fejlesztése az elmúlt időszakban sem állt meg. Minden nap érkezett valamilyen frissítés a Valve műhelyéből. Hol az FPS-en alakítottak kicsit, hol a skinek kinézetén módosítottak. Sőt, az is előfordult, hogy a játék hitregjével, netcode-jával kapcsolatban eszközöltek változtatásokat. Amellett sem mehetünk el, hogy egyre többen panaszkodnak a csalók megjelenésére. Jól tudtuk, hogy már márciusban léteztek kész csalások, ám sokakat meglepetésként ért ez a tény. A Counter-Strike 2 egy VAC Live nevet viselő megoldást is kapott, mely már a meccsek közben kivághatja a cheatereket, majd véget is vet a mérkőzésnek.

Ártatlan játékosokat tilt ki a Counter-Strike 2?

A CS:GO / CS2 rendelkezik egy beépített konzol nevezetű parancssorral. A játékosok ebben különféle parancsokat írhatnak be, mellyel a játék beállításait vagy épp a kamera beállításait befolyásolhatják. A fejlesztők az sv_cheats kapcsoló mögé rejtik azokat a parancsokat, melyeket nem engedélyeznek online szervereken, ezt pedig nem tudják kikerülni a játékosok. Papíron tehát nem gépelhetnek be a felhasználók olyan parancsot, mely kitiltással vagy jogosulatlan előnnyel járhat. Úgy tűnik azonban, hogy a Counter-Strike 2-ben ez nem teljesen igaz.

Szeptember 15-én többen is arról számoltak be, hogy a „yaw” vagy „m_yaw”, jelen pillanatban nem védett parancsok használatáért kitiltásban részesültek. Poggu ki is próbálta a fő accountján, azt gondolta, hogy csak trollkodás, de hamar egy valós VAC/Game ban lett a vége. Érdemes tehát ezeket elkerülni most CS2-ben is, hiába nagy rá az esély, hogy előbb-utóbb visszavonják a kitiltásokat.

Nincs több akadás? – Remek frissítés érkezett Counter-Strike 2-höz

×