A Microsoft ismét megszűntette a lehetőséget, hogy 300 forintért fizessünk elő az Xbox Game Pass szolgáltatásra. Pont a Starfield megjelenése előtt.

2023.08.28. – Nagyon érdekesen alakult az Xbox Game Pass helyzete az elmúlt időszakban. Néhány hónapja a Microsoft úgy döntött, hogy beszűnteti a lehetőséget, hogy az új előfizetők 300 forintos áron érjék el a játékkínálatot egy hónapig. Végül a nagy felháborodás után alig egy hónappal visszatért az ajánlat. Alig egy héttel később derült ki, hogy a 300 forintos induló ajánlat már nem egy hónapig, hanem csak 14 napig érvényes. Most pedig, a Starfield megjelenése előtt néhány nappal ismét eltűnt a 300 forintos Game Pass.

A Starfield miatt szűnt meg ismét a lehetőség?

Nos, sokan így gondolják. A Starfield körül most óriási a hype, és nagyon nagy hír, hogy a megjelenés napján elérhető lesz a játék a Game Pass szolgáltatásban. A Game Pass havi előfizetése lényegesen olcsóbb, mint a játék ára, így kétségtelen, hogy mindenki erre hajt. Aki azonban úgy gondolta, indít egy új előfizetést 300 forintért a Stafield miatt, nem jár szerencsével.

A Microsoft szép csendben megszüntette ezt a lehetőséget, vagyis mindenkinek az alapáron kell előfizetnie. A lépés mindössze néhány héttel azután történt, hogy 30 napról mindössze 14 napra csökkent a próbaidőszak.

Tényleg a Stafrield az oka?

Egyelőre a Microsoft nem adott ki hivatalos közleményt a próbaverzió megszüntetéséről, így annak okát sem firtatták.  Az azonban biztosra vehető, hogy a Starfield az elsődleges oka a döntésnek. A játék az Xbox legnagyobb exkluzív címe 2023-ban. Bár az 300 forintos próbaverzió csak az új előfizetők számára érhető el, új e-mail-címekkel új fiókok lehetett létrehozni. Nem lenne meglepő, ha a Microsoft megpróbálná elkerülni ezt a Starfield esetében. Így most Xbox és PC felhasználóknak nem lesz más választása, mint vagy megvenni a Starfieldet, vagy legalább egy hónapra előfizetni az Xbox Game Passra teljes áron.

Mikor jelenik meg a Starfield?

A Starfield szeptember 6-án jelenik meg Xbox Series X|S-re és PC-re. Azok, akik megvásárolták a Premium Editiont, néhány nappal korábban, szeptember 1-jén jutnak hozzá. Te is csalódott vagy a 300 forintos ajánlat miatt? Írd meg nekünk kommentben!

Ezt láttad?

Nessaj is egy NBER, szóval kiadott egy bodzás limonádét

×