Ezúttal is fantasztikus játékokra rámolhatunk rá teljesen ingyen a Steamen.

2023.08.20. – Bár a legtöbben az Epic Games Store-ral szokták összekötni az ingyen játékok fogalmát, azért aki ímmel-ámmal szokta követni a Leet.hu-t, az már jól tudja, hogy bizony az összes létező PC-s boltban dögivel találunk olyan címeket, melyeket egyetlen forint elköltése nélkül rámolhatunk be.

Ezeket az ingyenes szajrékat szoktuk egy csokorba szedni, legutóbb például 28 menőséget gyűjtöttünk össze a Steamről, de olyan platformokat is szokásunk átnyálazni, mint például az itch.io, az IndieGala, az Epic Games Store, a GoG, a Fanatical, az Opera GX, a Robot Cache. Na meg persze a Steam, amire a kisebb-nagyobb fejlesztők azóta is szüntelen töltögetik fel a játékaikat, melyeket alkalomszerűen, vagy épp örökre, de teljesen ingyen és bérmentve tolnak az orrunk alá.

Ezúttal ezt a 7 kifejezetten remek, de teljesen ingyenes játékcsodát gereblyéztük össze – hol az ingyenes, hol pedig a korai hozzáférésű listák mélyéről:

  • Will to Live – nem egy mai darab, hisz eredetileg 2018-ban jelent meg a Steam korai hozzáférésű programjában, mégis egy igen jó időtöltés lehet a STALKER-rajongóknak, míg a második részre várnak. Hatalmas, nyílt posztapokaliptikus világ, mutáns szörnyek és emberi banditák, kedves és nem túl barátságos emberi túlélők mindenfelé, így a túlélés semmiképp sem lesz egyszerű. De mivel ez egy MMOFPS, akár másokkal, a haverokkal is összeállhatunk.

  • POLYGON – egy meglehetősen letisztult, minimalista grafikával operáló taktikai FPS, ami leginkább a Rainbow 6: Siege és a Call of Duty szerelemgyerekeként írható le a legjobban. Itt is kiemelten fontos szerepe van a fegyverek összeállításának, nem minedegy, hogy milyen kirgészítőt – irányzékot, markolatot, csövet stb. – használunk egyes pályákon, amiket szintén ki kell ismernünk, hogy győzelmet arassunk. A legjobb pedig, hogy potato PC-n is remekül elfut.

  • Shatterline – Szintén egy korai hozzáférésű posztapokaliptikus lövölde, méghozzá a legjobb fajtából. Egy csillagközi tragédia nyomán a Föld egy valódi pokollá változott, amin egy meglehetősen barátságtalan idegen faj is felütötte a fejét. A mi és a csapatunk dolga lesz visszalőni őket oda, ahonnan jöttek: ehhez mindenki választhat magának egy egyedi karaktert, és részletesen összeállíthatja a fegyvereit, mielőtt fejest ugranánk a roguelike co-op PVE, esetleg az őrült izgi PvP meccsek sűrűjébe.

  • INVICTA: The Next Queen – A soulslike műfajának egy igen érdekes képviselője, ami a legtöbb hasonló címmel ellentétben „top down”, azaz jellemzően ARPG-s nézetet választja. A recept azonban abszolút működik, sőt, így talán még azok is kedvet kaphatnak az izzasztó harcokhoz, akik amúgy nem kifejezetten kedvelik ezt a fajta stílust. A csatákra könnyebben rálátunk, gyorsabban reagálhatunk helyzetekre – igaz ettől még nem fogjuk könnyebben legyőzni a rémségeket, csak a túlélési esélyeinket növelheti.

  • Home Wind – egy végtelenül egyszerű, percek alatt kiismerhető (szóval nem túl mély) városépítős játék, miben a legfőbb cél, hogy a játékos kikapcsolódása, relaxációja. Nincsnek frusztráló elemek vagy mechanikák, itt csupán a semmiből mindenféle korlátozások nélkül fel kell húznunk egy működő települést.
  • MuseSwipr – egy őrületesen kikapcsoló, de még annál is pörgősebb ritmusjáték, amiben semmi másra nem lesz szükségünk, csupán egy egérre és némi ritmusérzékre. A játékmenet pofon egyszerű: ide-oda kell rángatni az egeret attól függően, hogy a két térfélre felosztott képernyőn milyen sorrendben esnek a különböző színű elemek. Ennyi az egész, de hidd el, sokkal nehezebb, mint amilyennek elsőre tűnik.

  • MARVEL SNAPA Heartstone babérjaira törő Marvel szuperhősöket középpontba állító kártyajáték, amivel szó szerint az idők végezetéig játszhatunk. Pörgős játékmenet, könnyen tanulható, de mégis komplex és okos szabályok, és őrült mennyiségű összegyűjthető hőskártya. A paklik mindössze 12 lapból állnak, egyetlen meccs pedig 3 percig tart. Platformok között ér a mentés, amit otthon elkezdesz, azt mobilon az úton, vagy bárhol folytathatod – és vica versa.

Mindeközben ezekről az ingyen játékokról sem érdemes lemaradni:

INGYEN rárabolhatsz 7 irtó félelmetes horrorjátékra, csak bírd idegekkel

×