Teljesen ingyen fejest ugorhatsz az idegőrlő rettegésbe ezzel a hét egészen különleges és igazán félelmetes horrorjátékkal.

Ha bírod a horrort, akkor biza’ ide figyelj, mert van most neked hét egészen jó hírem. Az internet-szerte barangolva bele lehet futni jó pár érdekes gyöngyszembe, nekem az alábbi 7 horrorjátékba sikerült (thx Free Game Planet), amit mindenképp szeretnék másokkal is, most épp veled megosztani.

Az alábbi játékok ugyanis nem AAA-s nagyköltségvetésű rémisztgetések, hanem független indie fejlesztők keze munkája, akik nem féltek kiélni az összes zsigeri igényeiket és ötleteiket a játékosok beszaratása érdekében. Akad köztük olyan, ami csupán a hangulatával szorongat meg, míg egy másik inkább a jump scare-ekre esküszik, de van olyan is, ami mindent próbál bevetni, hogy kényelmetlenül érezzük magunkat a képernyő előtt.

A játékokban azonban van még egy közös, már azon túl, hogy mind a horror műfaját erősíti: mindegyik teljesen ingyenes.

Az alábbi meglepően jól sikerül horrorjátékok mellett nagyon könnyen elmegy az ember, pláne, hogy nem egyszerű rájuk bukkanni, mégis érdemes adni nekik egy esélyt. Egyik sem kifejezetten hosszú, egy hétvége alatt kiparázhatjuk magunkat rajtuk, aztán majd kommentben meséld el, melyik ütött a legjobban.

1. NIGHT PEOPLE

A Night People egy végtelenül együgyű, de ennek ellenére egy meglepően ijesztő első személyű horrorjáték, ami egy kutyákká változni képes szektás családról szól, akik egy hátborzongató épületben bújtak el. Ebben az épületben viszont egy tolvaj elrejtett némi pénzt, ami a karakterünket is oda vonzotta, nem is sejtve, hogy a házba lépve azonnal prédává vált.

A történet és a látvány kritikán aluli, de olyan jól eltalálták a jump scare ijesztgetést és a hangokat, amin még a legedzettebbek is összecsinálják magukat. Mindenképp érdemes adni neki egy próbát!

Innen lehet letölteni.

2. LIMINAL GALLERY

A Liminal Gallery egy rövid Viewfinder ihlette kirakós játék, amelyben fotók és képek segítségével kell utat törnöd magad egy kísérteties művészeti galériában. A Viewfinderhez hasonlóan a képeket bárhova elhelyezheted a világban, és azok zökkenőmentesen, 3D struktúraként egészítik ki a tereket. Később egy fényképezőgépet is használhatunk, ami lehetővé teszi a bonyolultabb feladványok megoldását.

Nyilvánvalóan nem olyan összetett vagy csiszolt, mint a Viewfinder, de nagyon hatásos kísérlet a mechanika újrateremtésére. Akad jó pár okos rejtvény, a kísérteties hangulat is egész jól működik, és van néhány nagyon remekül elkapott pillanata.

Innen tudod letölteni.

3. SLENDER: RETURN TO ROSSWOOD PARK

A Slenderman az évek során egy nagy vicc lett, köszönhetően a mémeknek, a színvonaltalan játékoknak és a felejthető filmnek. Eric Knudsen eredeti szörnyetege azonban valóban ijesztő, kiváltképp, ha rendeltetésszerűen használják. Erre egy remek példa a Rosswood parkba invitáló új Slanderman-játék, ami újra félelmetessé teszi a hórihorgas rettenetet.

Maga a játék nem tart tovább 30 percnél, de a VHS-es stílusa, a hanghatások, és a nagyon eltalált szorongató atmoszféra tesz róla, hogy utána sokáig bekukkantsunk majd a sarkokon. Van egy titkos befejezése is, szóval érdemes lehet duplán összerezzenni rajta.

Innen tudod letölteni.

4. ECHOES FROM THE ABYSS

Az Echoes from the Abyss-ben egy súlyosan traumatizált exkatona lányát irányítjuk, aki felkerekedik, hogy megtudja miért kísértik az apját egy rejtélyes kutatóállomáson történt esemény emlékei. Az állomásra érve mindenféle tárgyakat kell keresnünk és rejtvényeket kell megoldanunk, melyek egyre közelebb visznek a titkok megfejtéséhez.

Bár a történet zárulta sokaknak rossz szájízt fog mag után hagyni, összességében egy jól összerakott atmoszferikus horror. A rejtvények egész frappánsak, a környezet is remekül lett felépítve, és a szörnyek is kifejezetten ijesztőek.

Innen tudod letölteni.

5. UNSORTED HORROR

Az Unsorted Horror valójában egy öt játékot összefogó disztópikus szovjet sci-fi univerzumban játszódó antológia horrorkaland. A játékok közül négy már korábban megjelent (The Other Side, Control Room Alpha, Carbon Steel és Concrete Tremor), hozzájuk csatlakozik egy vadonatúj rész, a Tartarus Engine. Mindegyikben más-más történetet és karaktereket ismerhetünk meg, melyek egyazon világban kaptak helyet.

A történetek bár nagyon rövidek (egyenként 15 percesek), de olyan remekül sikerült eltalálni a hangulatot, annyira magával ragadó a világ és az atmoszféra, hogy a rövidségük ellenére is nagyon könnyen el lehet bennük merülni. Nagyon ajánlott!

Innen tudod letölteni.

6. THE COMPLEX: FOUND FOOTAGE

A The Complex: Found Footage játékban egy régi VHS-kamerával a kezedben a The Backroomsban rekedsz, és mint egy valamirevaló alternatív dimenzióban, úgy ebben sem nagyon tudni, merre van a vészkijárat. Fel kell hát kerekedni, hogy megtaláljuk a kiutat, de érdemes lesz közben nagyon nyitva tartani a szemünket.

Innen lehet letölteni.

7. EPISODE 666

A Wreck Tangle Games (a Quintus and the Absent Truth alkotója) által készített Episode 666 egy viszonylag rövid, de igen velős horrorjáték, amiben egy szellemvadász videós kamerája mögé állhatunk. A youtuber úgy dönt, hogy a régi, mára elhagyatottá vált iskolájáról készít egy videót, amiről úgy hírlik, hogy kísértetjárta. Persze előzetesen ő sem hitt a városi mendemondában, ezért is lepődik meg néhány igen félelmetes helyzeten.

Innen töltheted le.

Élvezetes rettegést!

Ha pedig még ennél is több ingyen játékra vágysz:

Akciófigyelő | 39 remek játék lehet INGYEN a tiéd, de nem árt sietni

×