A Google nemrég egy olyan mesterséges intelligenciát is bemutatott, amivel gyakorlatilag te is zeneszerzővé válhatsz, akkor is ha sosem csináltál ilyet.

Bizonyára minden egyes X-Faktor nézése közben eszedbe jutott már, hogy milyen lenne, ha zenei karrierbe kezdenél. A helyzet az, hogy ehhez persze a tehetségen kívül rengeteg munka is kell, főleg Magyarországon, ahol nagyon nehéz befutni. Úgy tűnik, hogy lassan ennek a nehézségnek is vége, és még tehetség sem kell majd az alkotáshoz. A Google ugyanis létrehozott egy mesterséges intelligenciát, ami néhány utasítás alapján simán ír egy zenét neked, amit szabadon felhasználhatsz.

A MusicML minden kívánságodat teljesíti.

A MusicLM egy új kísérleti mesterséges intelligencia eszköz, ami képes a szöveges információkat zenévé alakítani. Ezt már te is kipróbáld az AI Test Kitchenben. Nincs más dolgod, mint megadni, hogy milyen stílusú zenét szeretnél, miről szóljon, milyen legyen a ritmusa, az AI pedig elkészíti neked a zenét. Még azt is kérheted, hogy ének legyen rajta, az azonban csak minta lesz, értelmes szöveg nem nagyon lesz benne.

 

Nem biztos persze, hogy ezekből a dalokból karriert tudsz építeni, de sosem lehet tudni. Az viszont biztos, hogy ezzel bárki készíthet magának dalt anélkül, hogy tudna játszani bármilyen hangszeren is.

Ezt láttad?

A karrierjéről és az álomjátékáról is mesélt Franciska, a Criterion új MAGYAR fejlesztője

 

×