A valaha készült legbrutálisabb sci-fi horror játékban sokak számára egy biológiai nemtől függetlenül használható WC a legsokkolóbb. Gratulálunk.

Nem tudni kik vannak többen: azok, akik minden idők talán legkegyetlenebb és legfélelmetesebb videojátékában egy gendersemleges mosdót találnak a legsokkolóbbnak, vagy azok, akiket ezek a sértett emberek háborítanak fel, de az biztos, hogy most mindenki jól meg van bántva.

Remek.

A Dead Space remake-je kapcsán egymást érik a jobbnál jobb újságírói kritikák, hiszen csodálatosan részletgazdag látvánnyal született újjá és vannak benne új vizuális megoldások, frissítések, felfedezésre váró területek, illetve… mosdók. Nevezetesen olyanok, amelyeket biológiai nemtől függetlenül bárki használhat.

 

Mit nekik csúcsra járatott brutalitás és nyomasztás, meg a feljavuló látvánnyal még undorítóbb nekromorfok?! A Dead Space-szel sok embernek az a legnagyobb baja, hogy egy WC-be, amit a kihalt űrhajón már senki sem használ, anno

bárki bemehetett, mert – az anyja úristenit – joga volt hozzá.

A Gaming Bible összegyűjtött néhány véleményt és ellenvéleményt, ami a legjobban mintázza mekkora cirkusz képes kialakulni a világhálón abból, hogy a Dead Space helyszínén, az úr 2511. esztendejében már nincs külön Férfi és Női mosdó. Mosdó van. Ahová magukat nem binárisnak tartó emberek is bemehetnek.

 

Kinek és mi baja ezzel, illetve hogy kerül ide a „woke”?

Bár a virtuális WC-vel vérig sértett twitterezők „összewoke-ozzák” a játékot, ahhoz végképp’ nem sok köze van egy gendersemleges mosdónak. A woke egy elsősorban afroamerikai egyenjogúságot hirdető, Black Lives Matterrel összefonódott (de annál jóval ősibb), FAJI és nemi diszkriminációt ellenző polgárjogi mozgalom Amerikában, ahol persze vannak hívei és ellenzői is. Utóbbiak azért szállnak bele, mert szerintük szélsőséges fajvédő akciókat is elkövetnek az ernyője alatt, így felháborodnak annak minden aspektusán. De ezek közé beerőltetni a gendersemlegesség témáját, már tényleg a kreténség teteje. És még ők kiáltanak agymosást.

 

A Bible szerint ha túltesszük magunkat azon, hogy a játék tényleg nüansznyi kis részlete mekkora gyűlölködést váltott ki emberekből a neten, még mindig találunk egy másodlagos problémát: azt, hogy a woke és gendersemlegesség ellenzői tök indokolatlanul magát a játékot is lehúzzák olyan értékelő oldalakon, mint a Metacritic. És teszik ezt csupán azért, mert valahol, egy sarokban feltűnik egy WC, amit bárki használhatott a hajón, amíg életben volt. Szerintünk ne ülj fel a gyűlölködésnek és inkább játszd – PC-n, PS5-ön, meg Xbox Series X/S-en.

És ha már woke – ez a sztori sem semmi:

Hogyan lehet rasszista egy csúszda? Ezért zárja be a Disney a népszerű víziparkot

 

×