Az Activision végre tisztázta, hogy most valóban 300 gigával kell-e számolniuk a játékosoknak, ha játszani szeretnének a Call of Duty: Black Ops 6-tal.


Bódi Dániel

2024.06.12. – A frászt hozta megint a játékosokra az Activision, ami úgy lőtte fel a Call of Duty: Black Ops 6 Xbox-profilját, hogy az a várható méretet 310 gigára jelezte jó előre. A problémát legjobban az mutatja, hogy igazán nem is lepődött meg ezen senki – persze, hüledeztünk, hogy még tovább duzzad a CoD amúgy is irreálisan nagy mérete, de igazán senki sem vonta fel a szemöldökét, hogy más és jóval tartalmasabb AAA-s játékokhoz képest is háromszor több helyet hasítana ki magának a konzolok és PC-k tárhelyéből.

Sok választásunk amúgy sem nagyon lenne, ha játszani akarnánk az új CoD-dal, a gond csak az, hogy ez a 300 giga simán megeszi az alap, bővítmény nélküli PS5 SSD-jének mintegy felét, míg a sima Xbox Series S-re már fel sem lehetne telepíteni, mert egyszerűen nem fér el rajta. Bár az Activision viszonylag hamar megpróbálta lehűteni a kedélyeket, a plusz tárhely vásárlása a tisztázás ellenére is elkerülhetetlen – legalábbis, ha háromnál több nagy játékkal is szeretnénk számolni a konzolokon.

De legalább az Activision próbál nyugtatni, ami szerint a Black Ops 6 nem foglal majd 300 gigát.

Helyesbítés: A Black Ops 6 előrendelési oldalain jelenleg megjelenő becsült fájlméret nem a Black Ops 6 letöltési méretét vagy lemezterületét jelzi.

A feltüntetett méretek a Modern Warfare II, a Modern Warfare III, a Warzone és az összes vonatkozó tartalomcsomag teljes telepítését tartalmazzák, beleértve az összes lokalizált nyelvet is, ami nem reprezentálja a játékosok tipikus telepítési élményét.

A játékosok a Black Ops 6-ot a megjelenéskor anélkül tölthetik le, hogy más Call of Duty-címeket vagy az összes nyelvi csomagot letöltenék.

A Black Ops 6 tényleges becsült fájlmérete a megjelenéshez közelebb lesz látható.

Elhisszük, ha mondják, de kicsinek valószínűleg annak ellenére sem fogjuk tudni nevezni, hogy egyelőre még nem osztották meg a hivatalos végső méreteit a játéknak. A fejlesztők szerint 310 gigával csak abban az esetben kell számoljunk, ha a Modern Warfare II-re és a Modern Warfare III-ra is igényt tartunk, de maga a Black Ops 6 egymaga nem foglal ennyit. Ez ugyebár azért is hihető, mert egyenként is simán felemésztenek vagy 150 gigát.

Az viszont már biztos, hogy a CoD: Black Ops 6 nem kerül majd 310 gigába. Azonban 150-nel és 200-zal mindenképp érdemes lesz számolni, amennyiben az egyjátékos és a többjátékos módokkal, valamint a Warzone-nal is szeretnénk majd játszani – ami azért nem kevés, bárhogyan is nézzük. Ez pedig aligha fog már megváltozni a közeljövőben, hiszen a CoD-okat már évek óta egyre nagyobb helyre kell feltelepítsük, ami még a legnagyobb rajongók körében is gyakran mémelt téma.

A Call of Duty: Blac Ops 6 október 25-én jelenik meg PS4-PS5, Xbox One és Series, valamint PC platformokra. A játék a megjelenés első percétől kezdődően elérhető lesz a Game Pass kínálatából is.

Ezt is olvasd el:

Már tényleg MINDENT tudni az új COD-ról, ezt hozza el a Black Ops 6

×