Hihetetlen, teljesen irreális méreteket hasítana ki magának a soron következő Call of Duty, ami simán megeszi az alap PS5 SSD-jének felét is.


Bódi Dániel

2024.06.10. – Még a legelvetemültebb Call of Duty rajongók is csak vakarják a fejüket a játék egyre csak nagyobbra duzzadó, indokolatlanul gigantikus méretén, amin a soron következő Black Ops 6 sem fog sokat változtatni, sőt!

Ha hihetünk a játék Xbox-profiljának, akkor az új Call of Duty minden túlzás nélkül új játékipari rekordot tervez felállítani, akkora helyet hasítana ki magának a PC-k és a konzolok háttértárából. Így talán nem is olyan meglepő, hogy a Microsoft a legutóbbi eseményen leleplezett újabb Xbox Series konzolvariánsainak egyetlen újdonsága a megnövelt méretű SSD: a felfrissített Series S például már 1 TB-tal érkezik, ami kelleni is fog, mivel a Black Ops 6-ot a 2020-as alapgépre fel sem lehet majd telepíteni.

A gyengébbik Series konzolon ugyanis SSD-bővítmény nélkül csak 300 gigáig lehet játékot telepíteni, ami a AAA-s játékok körében egyre elterjedtebbé váló 80-100 gigás méretek mellett hamar szűkössé válik. De nem sokkal jobb a helyzet PS5-ön sem, aminek szintén ’20-as alapgépein 600 gigabájt áll a tulajdonosok rendelkezésére – szerencséjükre viszont ott jóval szélesebb a tárhelybővítmények választéka. De játsszon bármin a Call of Duty-ra gyógyult játékos, szinte már biztos, hogy bővítenie kell,

mert a Call of Duty: Black Ops 6 körülbelül 310 gigára fog települni.

Persze előfordulhat, hogy ez még csak egy durva becslés, de ha mégsem, akkor utolsó mentsvárnak ott lehet még a konzolok tömörítéséért felelő technológiák. Az viszont ennek ellenére is egészen biztosnak tűnik, hogy minden idők legméretesebb önálló videojátéka lesz a Black Ops 6, ami simán megeszi még az alap PS5 beépített SSD-jének felét is – a kérdés csak az, hogy miért?

Erre a kérdésre azonban senki sem tudja igazán a választ. A Call of Duty részek már évek óta irreálisan sok helyet foglalnak: hiába a multiplayer módok, a magasabb felbontású textúrák, a sztori mód és a Warzone, mindezekkel együtt azért bőven akadnak szebb, jobb és tartalmasabb játékok, melyek feleennyi hellyel is beérik. Külön poén, hogy a The Guardian szerint elméletileg kötelező lesz az állandó internetkapcsolat – és még a kampányhoz is, mivel egy csomó textúrát streameléssel fognak megoldani.

Lehet, hogy a fejlesztőknek a megfeszített munkatempó mellett egyszerűen már nem jut idejük mérsékelni a játék méretein, és ezt az árat inkább minden évben megfizettetik a játékosokkal. A 300+ gigás Black Ops 6 mentségére szóljon, hogy legalább nem kell teljes áron megvenni, hiszen mint kiderült az október 25-i megjelenéskor azonnal elérhető lesz a 4790 forintos Game Passból is.

Ezt is olvasd el:

30 (!!!) játékot villantott az Xbox, amiből 18 a Game Passba is jön

×