Részletekben gazdag, tartalmas, kellően hosszú, de nem egy időgyilkos játék lesz a hamarosan megjelenő Star Wars Outlaws.


Bódi Dániel

2024.06.12. – Aki egy kicsit is ismeri a Ubisoft munkásságát, különösképp a francia kiadó és a Massive Entertainment fejlesztőinek nyílt világú játékait, annak egy percig sem lehetett kérdéses, hogy a valaha készült első open world Star Wars-játék, az Outlaws nem lesz egy rövid menet. Aki viszont valamiért mégis kételkedett ebben, az most megnyugodhat, mert a játékért elkért 27.000 forintért cserébe nem kevés játékidőt fogunk kapni.

Erről beszélt Julian Gerighty kreatív igazgató, akit a Ubisoft Forward után (ahol 11 perc játékmenetet mutattak) kérdezett a játék várható hosszúságáról a VGC. A kérdésre a fejlesztő meglehetősen biztató választ adott, aki szerint a játékon 25-30 óra alatt szaladhat végig az, akit csak a sztori érdekel, a mellékküldetésekkel és az egyéb tevékenységekkel nem foglalkozik. Aki viszont teljesen átadja magát az élménynek, néha fel-felfedez, gyűjtöget, mellékküldetéseket csinál, megáll játszani a minijátékokkal, az simán elveszhet majd a messzi-messzi galaxisban 50-60 órára is.

Gerighty itt külön megjegyezte, hogy nem is igazán gondolkodtak Assassin’s Creed-féle 200 órás játékidőben, ami azért is szerencsés, mert így a fejlesztés során nagyobb figyelmet fordíthattak a részletek kidolgozására, amitől a Star Wars Outlaws világa rendkívül élővé, átélhetővé válik. Persze, így is kellett némi kompromisszumot kötni, például néhány eredetileg tervezett funkció (mint például az úszás) nem került be a játékba, de még így is bőven lesz mit tenni-venni.

A Star Wars Outlaws tehát egy részletekkel teli, tartalmas, de semmiképp sem egy időgyilkos utazás lesz majd augusztus 30-án PS5-ön, Xbox Series-en, illetve PC-n. Ugyanitt fontos kiemelni, hogy a játékot nem csak megvenni lehet: ha közel 30.000 forintnál olcsóbban szeretnél játszani vele, akkor érdemes lehet előfizetni az 5-6000 forintba kerülő Ubisoft+-ra, aminek kínálatából a megjelenés első napjától kezdődően elérhető lesz.

Ezt is olvasd el:

A Star Wars világában ennél a 8 játéknál még nem készült jobb

×