Ennyi volt, búcsúzik Butcher és Homelander: befejeződik minden idők egyik, ha nem a legjobb felnőtt szuperhősös sorozata, a The Boys.


Bódi Dániel

2024.06.11. – Vérzik a szív, és most kivételesen nem azért, mert Homelander keresztül ütötte a mellkasunkat. Eric Kripke, a The Boys-sorozat alkotója-showrunnere a napokon belül, június 13-án induló 4. évad előtt szörnyűséges hírrel szolgált:

az 5. évaddal pont kerül Homelander és a fiúk véres harcára, befejeződik a széria.

„Az 5. évad lesz az utolsó! Mindig is ez volt a tervem, csak addig kellett titkolóznom, amíg meg nem kapom a végső OK-t a Vought-tól. Izgatottan várom, hogy a történet egy véres, epikus, nedves csúcspontra érjen. Nézzétek a 4. évadot 2 NAP múlva, mert a vég elkezdődött!”

– írta Kripke a Twitteren/X-en megejtett bejelentésében.

Kripke a Variety-nek árulta el, hogy a történet pontos lezárása valójában már a 3. évad írásának kezdete óta ott volt a fejében, az Amazonnal viszont le kellett egyeztetni a forgatókönyvet. Ez pedig azért sem volt egyszerű menet, mert a sorozat rendkívüli népszerűsége miatt benne volt a pakliban, hogy a gyártó még tovább ütötte volna a vasat, de Kripke legnagyobb meglepetésére megengedték neki, hogy úgy zárja le Butcher és Homelander harcát, ahogyan azt eredetileg eltervezte.

Ugyanakkor magától a The Boys-univerzumtól nem kell még búcsúznunk! Kripke azt is elárulta, hogy bár a fő történet hamarosan lezárul, ebben az elcseszett világban még bőven van potenciál, amit az Amazon egészen biztosan megpróbál majd különböző spin-offokkal kiaknázni. Például folytatódik a GenV, ami mellett már gőzerővel készül egy mexikói spin-off is, de egy csomó más projekt is függőben van, amiről egyelőre nem rántanák le a leplet.

Ami pedig a The Boys 5. egyben utolsó évadát illeti: a forgatásokat idén novemberben kezdik meg, ami várhatóan 2025 közepéig el fog tartani, ami azt jelenti, hogy 2026-nál előbb egészen biztosan nem fogjuk látni. Addig viszont érdemes lehet pótolni a 4. évad ismeretéhez nem elengedhetetlen, de erősen ajánlott GenV-t, aminek néhány karaktere fel fog tűnni Homelander mellett hamarosan.

Ezt is olvasd el:

A végjáték miatt felejthetetlen filmek: itt a 10 legsokkolóbb finálé

×