A Thermal Grizzly új kütyüje felveszi a versenyt az újtípusú videokártya-csatlakozókkal, leolvadó kábelekkel és túlmelegedéssel.

2024.06.11. – Ami azt illeti, az utóbbi időben elég sok gond volt a videokártyák újfajta csatlakozóival, többek között például leolvadtak a kábelek a gépben, ami miatt mehetett a kártya kukába. A modern videokártyák (konkrétan az NVIDIA GeForce RTX 40-es kártyái) új 12VHPWR vagy 12V-2X6 tápcsatlakozó-szabványra álltak át, ami enyhén szólva is rázós volt. A GeForce RTX 4090 esetében, ami akár 450 W-ot is felvehet (ami még magasabbra is tolható), a GPU nyomtatott áramköri lapjával összeolvadt tápcsatlakozók folyamatosan megolvadtak, ami ahhoz vezetett, hogy a SUPER sorozat csatlakozóit újra kellett tervezni. Itt jön a képbe egy új kütyü, amit a TweakTown szúrt ki a Computex 2024-en.

Thermal Grizzly új WireVew PRO

A kábelek megolvadásának problémája talán már nem kerül szóba minden nap, mint amikor megjelent a GeForce RTX 40-es széria, de még mindig jelen van, és érdemes figyelni rá. A Computex 2024-en bemutatott új WireVew PRO az egyik leginnovatívabb kis kütyü (különösen a tesztelők és az overclockerek számára). Ez egy egyszerű felügyeleti eszköz, amit a 12VHPWR vagy 12V-2X6 tápcsatlakozók problémáinak enyhítésére terveztek.

Ahogy a korábbi WireView kütyüket is, a PRO-t is egész egyszerűen rá kell csatlakoztatni a videokártyára, aztán méri és rögzíti a csatlakozón keresztüli energiafogyasztást (praktikus a GPU hatékonyságának méréséhez). Van benne egy riasztó is, ami akkor szólal meg, amikor a hőmérséklet és az feszültség eléri a beállított küszöbértéket. Ezenkívül két további hőmérséklet-érzékelőt is tartalmaz egy kábelen keresztül, amik a GPU különböző részeire helyezhetők a hőteljesítmény nyomon követése érdekében.

Ez egy nagyszerű kütyü, amit érdemes megfontolni annak, aki sok pénzt költ videokártyákra. Különösen, ha túlhajtja a drága hardvert, hogy még nagyobb teljesítményt érjen el. Fontos megemlíteni, hogy a WireView PRO nem képes érzékelni a PCIe slotok áramfelvételét, csak egyetlen 12V-2×6-os 12V-os csatlakozóból származó áramot. Ha a GPU teljes teljesítményét szeretnéd mérni, akkor nem ez a megfelelő megoldás. Az új kütyü árát egyelőre nem lehet tudni.

Ezt láttad már?

Most mondd, hogy nem álommeló: így telik egy játékillusztrátor egy napja

×