Az új Metal Gear Solid megjelenési dátuma forgalmazótól került nyilvánosságra, és bár hivatalosan nem erősítették meg, nem hagy sok kétséget.

Gábor János

2024.06.11. – Örülhetnek a rajongók, mert úgy tűnik, a régóta várt Metal Gear Solid Delta: Snake Eater pár hónapon belül a boltok polcaira kerülhet. Az amerikai GameStop kiskereskedő egy hétfői, azóta elérhetetlenné vált X-bejegyzésében azt állította, hogy a játék 2024. november 17-én érkezik. Mivel a Konami hivatalosan még nem jelentette be a dátumot, most azt kellene írnunk, hogy kár lenne rá mérget venni, de minden információ – a forrás meg főleg – arra utal, hogy a dátum korrekt. Ezt írta ki a cég, valószínűleg tök véletlenül: „Prepare to slay in Metal Gear Solid Δ: Snake Eater. Where stealth & survival meet savagery! Coming 11.17”. A végén ez a dátum elég konkrétnak tűnik, na.

 

A GameStop oldalán jelenleg kétféle fizikai kiadás előrendelése érhető el, PS5 és Xbox Series X/S konzolokra. Bizarr módon mindegyik kiadvány mellett 2025. december 31-i megjelenési dátumot találni, ami ebben az esetben legkésőbbi időpontot jelenthet. A standard 69,99 dollárba (25.500 forintba), a gyűjtői 199,99 dollárba (73.000 forintba) kerül.

Furcsa dátumot kapott az új Metal Gear Solid

A játék első, történetmesélő előzetese a vasárnapi Xbox Games Showcase alatt jelent meg, és a napokban további részletek is napvilágot láthatnak a klasszikus, 2004-es Metal Gear Solid 3: Snake Eater újragondolt változatáról. Bár voltak olyan pletykák, hogy a játék megjelenése 2025-re tolódhat, a véletlennek tűnő szivárogtatás miatt esélyesnek tűnik a dátum, még annak ellenére is, hogy néhányan rámutattak: 2024. november 17-e egy vasárnap, ami kissé furcsa választás premiernapnak. Ezzel együtt találó lenne, mert pontosan 20 évvel az eredeti MGS3 megjelenése után érkezne, ráadásul a korábban bejelentett megjelenési időintervallummal is összhangban áll.

Az IGN úgy tudja, a Snake Eater hűséges remake-je lesz az MGS3-nak, olyannyira, hogy a Konami nem is tervezi új szinkronhangok szereplését. Ennek ellenére a remake nevében szereplő Delta szimbólum (Metal Gear Solid Δ: Snake Eater) bizonyos változást vagy különbséget hivatott kiemelni, persze anélkül, hogy a szerkezeten lényegében változtatott volna.

Ezt is nézd meg:

Ütős lesz a hónap – Ez a 10 legjobb játék, ami megjelenik júniusban

×