Egy új pszicho-horrorjáték érkezik hamarosan, amit a PT ihletett. A játék nagyon para és a Steamen már ingyen kipróbálható.

2024.06.11. – Szép lassan tényleg kijelenthető, hogy a játékosok körében már sokkal népszerűbbek az indie címek, mint a nagy kiadók AAA játékai. Ez persze annak is köszönhető, hogy az egyre többen adják a fejüket játékfejlesztésre, a sok-sok kreatív ötlet pedig nem csak megvalósulhat, hanem játékosra is talál. Amellett pedig, hogy mostanában elindult az indie címek közt az extraction shooter vonal, a horrorjáték is nagyon kelendő.

Hideo Kojima és a PT

Ha különösen félelmetes horrorjátékokról van szó, akkor Hideo Kojima hírhedt PT-jét mindenképp meg kell említeni. Annak ellenére, hogy a PT csupán egy szeletét nyújtja annak, amit az azóta törölt Silent Hills projekt ígért, a PT továbbra is az egyik legjobb horrorjáték, ami valaha készült. Miután a PT-t levették a PlayStation Store-ból, sok horrorrajongó szomorú lehet, de a játék öröksége folytatódhat egy másik címmel. Még 2014-ben Hideo Kojima a legendás filmrendezővel, Guillermo del Toróval készített egy fotórealisztikus, játszható bemutatót a Silent Hills-hez, a Silent Hill franchise egyik részéhez, amit végül három év fejlesztés után töröltek. A főszerepet Norman Reedus játszotta volna, de Kojima, del Toro és Reedus végül újra összeállt a Death Stranding-hez. A Konami döntését, hogy törölje a PT-t, sok kritika fogadta, és az okok a mai napig rejtélyesek. Most, egy évtizeddel később az Iphigames kiad egy PT-szerű horrort, hogy újjáéleszthesse az egyszerű, de nagyszerű játékstílust.

Haunted Bloodlines

A Steam Next Fest most bepillantást enged az Iphigames új játékéba, amit újonc Horrified Triangles fejleszt. A Haunted Bloodlines egy pszichológiai horror, aminek már ingyen játszható a demója a Steamen. A történet főszereplője, aki apja halála után örököl egy hatalmas kastélyt, természetfeletti jelenségeket tapasztal, ami miatt megkérdőjelezi saját épelméjűségét. A PT koncepciójához hasonló, sőt az Outlast sorozathoz hasonlítható Haunted Bloodlines-ban az egyetlen lehetőség a menekülés vagy a rejtőzködés. Nézz bele a full demóba:

 

A Haunted Bloodlines-nak egyelőre nincs megjelenési dátuma, de valószínűleg 2024 végén vagy 2025 elején lesz elérhető. Ha ez a horrorjáték olyan népszerűnek bizonyul, mint a PT, akkor a Horrified Triangles gyümölcsöző karriert indíthat el.

Ezt láttad?

30 (!!!) játékot villantott az Xbox, amiből 18 a Game Passba is jön

×