A Game Science nemrég új előzetest adott ki a Black Myth: Wukong akció-RPG-hez, ami érdekes módon csak a PS5-öt tüntette fel.

2024.06.11. – A Majomkirály történét nagyon sok játékban és filmben is feldolgozták már, de talán egyik sem olyan látványos és lenyűgöző, mint a Black Myth: Wukong eddigi előzetesei. Úgy tűnik, hogy egy igazán izgalmas akció-RPG készül, ami első ránézésre legalább olyan nehéz lesz, mint az Elden Ring. Legalábbis nagyon úgy tűnik, hogy itt is ki kell majd ismernünk az ellenfelek mozdulatait, támadásait, hogy legyőzzük őket. A kiadó, Game Science nemrég új előzetest adott ki a játékhoz, bejelentve azzal az előrendelési lehetőséget. A PC mellett azonban csak a PS5-öt tüntették fel megjelenési platformként. Néhányan gyorsan azzal vádolták meg a Sony-t, hogy „pénzelte” a játékot, ami miatt a kiadó inkább kiadott egy közleményt.

Wukong és a konzolok

A kiadó nemrég hivatalos oldalán tisztázott pár kérdést a játékkal és az előrendeléssel kapcsolatban. Itt kijelentették, hogy „a PC és PS5 felhasználók 2024. augusztus 20-tól játszhatják a teljes játékot. Jelenleg az Xbox Series X|S változatot optimalizáljuk, hogy megfeleljen az elvárt minőségnek, így nem jelenik meg a többi platformmal egyszerre. Elnézést kérünk a késésért, a célunk, hogy minimalizáljuk az Xbox játékosok várakozását. Amint megfelel a minőségi elvárásainknak, bejelentjük a megjelenési dátumot.”

Bár a Game Science nem nyilatkozott erről bővebben, sokan az Xbox Series S-t okolják a késésért. Sok fejlesztő nyilvánosan panaszkodott arra, hogy a konzol gyakran hátráltatja a fejlesztést, mivel a Microsoft arra kötelezi a stúdiókat, hogy a Series X és az S sorozathoz is alkalmazkodjanak. A lényeg viszont, hogy csak késnek egy picit az Xbox verzióval, szó sincs arról, hogy a Sony-nak köze lenne a dologhoz, legalábbis a kiadó szerint. Közben persze a játék már előrendelhető PS5-re, PC-re pedig a Steamen és az Epic Games Store-ban. Amúgy érdemes lehet lecsapni a Collector’s Edition-ra is, nézzétek, milyen cuccokat adnak hozzá.

A Game Science azt is megerősítette, hogy a Black Myth: Wukong nem jelenik meg fizikai lemezen, szóval digitálisan kell megszereznünk.

Ezt láttad?

100 videojátékot képzelt el az AI – elképesztő művek születtek

×