A Counter-Strike 2 egyik legrosszabb korszakát élhették át a játékosok áprilisában. Mostanra világos képet kaphattunk, hogy mennyire volt valós a panasz.

2024.06.10. – A Counter-Strike 2 startja sem volt teljesen gördülékeny, hiszen rengeteg hiba hátráltatta a játékosokat. A fejlesztők az elmúlt hónapokban azonban folyamatosan szállították a frissítéseket. Javult a sub-tick rendszer, de a füstökkel kapcsolatos FPS problémákat is egész jó hatásfokkal sikerült eliminálni. CS:GO szintű gépigényre azért nem kell számítani, illetve az sem titok, hogy továbbra sem tökéletes a motor működése. Többen is beakadásokra, FPS dropokra panaszkodnak, melyek egy részéért az anti-cheat, azaz a VAC lehet felelős.

A Counter-Strike 2 legrosszabb időszakának talán 2024 áprilisát tekinthetjük. Ekkorra olyan mértékben elszaporodtak a csalók, hogy minden második, harmadik meccsre jutott egy. Érintettek voltak az MM meccsek, de a Premier mérkőzések sem voltak tiszták. A fejlesztők aztán több szinten is megerősítették a játék védelmét, az első statisztikák is kifejezetten biztatóak voltak. Az Overwatch rendszer azóta sem aktiválódott, ám nagy eséllyel már csak az utolsó simításokat végzik a Counter-Strike 2 fejlesztői. Június első hetében ismét biztató számokat olvashattunk le, ha a Leetify weboldalát vizsgáltuk.

Tényleg csökkent a Counter-Strike 2 csalók száma?

A májusi adatok alapján bizony sikerült megtisztítani a Premier meccseket, magasabb szinteken is. Áprilisban 20 és 25 ezres pontszámon a legnépszerűbb fegyver a Scout volt, közel 24.3 százalékkal. Ez igazán irreális volt, ám májusra ez a szám már 5.8% volt. Ez azt jelenti, hogy jelentősen sikerült megtisztítani, a blatant, azaz a csalást egyáltalán nem titkoló cheaterektől a játékot. Természetesen lesznek majd, akik továbbra is óvatosabban csalnak majd, ám egyértelműen látható a számokból, hogy nem volt céltalan a VAC fejlesztése. Remélhetőleg hamarosan elstartolhat a következő, nagy állomás, hiszen egyre közelebb a 25 éves évforduló.

Ezt olvastad már?

Most mondd, hogy nem álommeló: így telik egy játékillusztrátor egy napja

 

×