A Starfield a tavalyi év egyik legnagyobb megjelenésének számított, mégsem szólt akkorát, mint azt a Bethesda szerette volna. Talán majd most…

2024.06.10. – A Starfield a Bethesda Game Studios legújabb nagyszabású akció-szerepjátéka, ami nem mellesleg a stúdió első új IP-je több mint 25 év után. A játék egy hatalmas, nyílt világú sci-fi univerzumban játszódik, lehetőséget adva a játékosoknak, hogy szabadon felfedezzék az űrt, kolóniákat építsenek ki, és kalandokba keveredjenek a galaxis különböző sarkaiban.

starfield

A Starfield története a 24. században játszódik, egy olyan időszakban, amikor az emberiség már számos bolygót kolonizált a galaxisban. A játékosok egy egyedi karakter bőrébe bújva csatlakozhatnak a Constellation nevű szervezethez, amely az univerzum titkainak feltárásával foglalkozik. A történet során különböző frakciókkal találkozhatunk, mindegyik saját célokkal és ideológiákkal rendelkezik, s mindnek hatása van a galaxis sorsára. A játékmenet a Bethesda korábbi játékaihoz hasonlóan nyílt világú felfedezésen alapul, de számos újítást is tartalmaz. Többek között a stúdió új Creation Engine 2 motorját használja, amely lenyűgöző grafikát és részletességet biztosít. A játék világának megalkotásakor nagy hangsúlyt fektettek az élethű bolygók, csillagrendszerek és űrbázisok kidolgozására. A hangzás szintén magas színvonalú, a zenei aláfestés pedig segít megteremteni a játék epikus, felfedező hangulatát.

Jöhetnek a saját kreálmányok!

Ezt a fajta kreativitást most új szintre emelték a fejlesztők, élesítették ugyanis a Starfield Creation Kitet. Ennek segítségével gyakorlatilag bárki modolhatja a vanilla élményt, vagyis a Starfield alapjátékát. Nem újdonság ez a Bethesda számára, már a Fallout és a Skyrim esetén is több száz rajongói módosításról és kiegészítőről lehetne írni. Ezúttal a stúdió elébe ment a harmadik féltől származó modoló programoknak, s egy hivatalos eszközt élesített a Creation Kit képében.

 

A Kit lehetőséget ad arra, hogy a kreatív játékosok elkészítsék a saját küldetéseiket, dialógusaikat, de akár környezeti elemeket is „gyárthatnak”, valamint új karaktereket és felszereléseket is készíthetnek. A többi Bethesda játék esetén sokat számított, hogy a felhasználók saját maguk is bővíthették a játékok adta lehetőségeket, ezzel is kitolva azok szavatosságát. A Starfield erősen kezdett, de azóta kevesen beszélnek már róla, így lehet, hogy pont időben érkezett még a hivatalos Creation Kit. Steamen keresztül már tölthető is az eszköz, természetesen ingyen.

Ezt olvastad már?

30 (!!!) játékot villantott az Xbox, amiből 18 a Game Passba is jön

×