Évek óta várják a rajongók, hogy ghoulként játszhassanak a nagyobb Fallout játékokban. Az imáikat végre meghallották a Bethesda fejlesztői.

Gábor János

2024.06.10. – Közeleg egy fontos Fallout 76 frissítés, amivel végre lehetővé válik minden rajongó sötét és régóta vágyott álma, az, hogy egy ghoul ocsmány bőrébe bújva járhassák a radioaktív pusztaságot. Technikailag nem ez lesz az első alkalom, hogy a franchise-ban ghoulként lehet játszani, hiszen a Fallout: Brotherhood of Steel-ben Cain ghoul személyében már volt egy ilyen karakter, és a 2001-es Fallout Tactics multiplayer módban is lehetett ghoult választani. De a nagyobb Fallout játékokban kétségtelenül ez lesz az első alkalom, amikor a játékosok emberi karakterek helyett ghoulként is kalandozhatnak a posztapokaliptikus világban.

A Fallout univerzumában a ghoulok egykori emberek, akiket annyira megfertőzött a sugárzás, hogy felismerhetetlenné váltak, de cserébe életben maradnak és bizonyos képességekre is szert tesznek, már eleve azzal, hogy immunisak az ember számára végzetes körülményekre. Néhány ghoul elveszíti emberi mivoltának utolsó szikráját is, és vad ghoullá válik, így azonnal megtámadják a játékost és mindenki mást a pusztaságban.

Már többet is lehet tudni a Fallout játszható ghouljairól

Az IGN nemrég mikrofonvégre kapta Jonathan Rush-t, a Fallout 76 kreatív igazgatóját, aki elárulta, hogy a ghoul karakterrel játszó felhasználóknak sem kell majd aggódniuk a sugárzás miatt. Sőt, a sugárzás meg is gyógyítja őket. „Ha megsérülsz és kapsz egy kis sugárzást, igyál koszos vizet, és meggyógyulsz” – javasolta Rush.

„A sugárzásnak más látványos előnyei is lesznek, melyeket a hozzáadott ghoul-specifikus perk kártyák fognak még jobban kihangsúlyozni.”

Ez nagy változást hoz a Fallout játékokban megszokott viselkedésmódokhoz képest, hiszen eddig éppen a sugárzás elleni védekezésre kellett törekedni. Azonban ghoulként az lesz a legjobb, ha nem viselsz Power Armort, hiszen minél több sugárzás éri a karaktered, annál jobb. Rush szerint az a cél, hogy egy olyan játékstílust hozzanak létre, amilyet korábban sosem láttunk a franchise-ban. „Ha a játékos nem visel Power Armort, rengeteg perk pontot szabadít fel, amelyeket számos más módon használhat – ez önmagában is egy teljesen más játékstílus és nagyon menő lesz.”

Az Amazon sorozata miatt vált aktuálissá

Amit az interjú alapján előre lehet tudni az Xbox Games Showcase-en 2025 elejére bejelentett frissítésről és a benne szereplő ghoulokról, az az, hogy legalább 50-es szintre lesz szükséged hozzá, hogy játszhass velük. Rush elmondta: bár az új modot nem feltétlenül a Fallout tévésorozata és Walton Goggins zseniálisan sikerült karaktere motiválta, kétségtelen, hogy az Amazon Prime műsorának népszerűsége miatt „most jött el az ideje”. De vajon ugyanolyan tulajdonságokat fognak kapni a játék ghouljai, mint a sorozat cowboya? Mert akkor még folyton kajtathatunk drogok után is, ugyebár. De ez már tényleg a jövő zenéje.

Ezt se hagyd ki:

MINDEN, amit tudnod kell a Falloutról, mielőtt és miután elindítod a sorozatot

×