Ha épp azon gondolkozol, hogy újrajátszanád a The Witcher 3-at PC-n, akkor most már érdemes lesz pici türelemmel lenned, cserébe lehengerlő látványt kapsz.


Bódi Dániel

2024.06.07. – Egy játék sem kívánhatna szebb életutat, mint amilyen a The Witcher 3-nak jutott sorsául. A CD Projekt RED műremeke máig egy kapós szerepjáték (minden idők egyik, ha nem a legjobbja), de még ezen felül is sikerült új életet lehelni belé 2022 decemberében a next-gen frissítéssel, most májusban pedig a minden korábbinál mélyebb modolási lehetőségeket nyújtó REDkittel tolják ki az idén egyébként 9. esztendejére forduló játék szavatosságát.

A modderek ugyanis mostantól saját kiegészítőket gyárthatnak, vadiúj tartalmakkal állhatnak elő, olyan szinten belenyúlhatnak a játékba, mint eddig csak a lengyel fejlesztők tehették. Önmagában már ez is bőven elég, hogy izgalmi állapotba jöjjünk, még csak unikornis sem kell hozzá, viszont ezzel párhuzamosan készül egy másfajta frissítés is, ami alaposan feltuningolja az öregedő játék egyszer már felfrissített látványvilágát – méghozzá teljesen ingyen.

Egy Halk Hogan PL nevű modder ugyanis a The Witcher 3 teljeskörű remasterelésén ügyködik – nem is olyan nagy titokban, hiszen erről még egy összehasonlító videót is megosztott velünk. Eszerint a vajákosunk valóban szebb környezetben ölheti a rémségeket, és bár a modder kiemeli, hogy bőven akad még munka, de a különbség – a csúcsminőségű textúráknak hála – már most is jelentős. Pontos megjelenés sajnos még nincs, de a tervek szerint a HD Reworked Project NextGen Edition (a modder korábbi HD Reworked Projectjén alapszik, de a hivatalos next-gen új leképzési technikáját használja) idén ősszel felkerülhet a Nexusmods oldalára – természetesen ingyen.

Szóval, ha a The Witcher 3 újrázásán gondolkozol PC-n, akkor érdemes lehet kibekkelni valahogy az előttünk álló pár hónapot, hiszen valószínűleg ez lesz a CDPR klasszikusának leggyönyörűbb verziója.

Ezt is olvasd el:

Erre a zseniális ingyenes játékra iszonyatosan rá lehet függeni!

×