Nem ez volt az első eset, hogy életfogytig eltiltották a IEM versenyeitől a profi CS2 játékost. Másodjára azért történt, mert ellopta versenyzők SSD-it.

2024.06.07. – Egy Counter-Strike profi játékosnak valahogy sikerült elérnie, hogy kétszer is életfogytiglani eltiltást kapjon. Adam „nbgee12” Zanzoul-t nemrég kitiltották az IEM Dallas 2024-ről, és permabannt kapott a FACEIT platformon is, miután rajtakapták, hogy

SSD-ket lopott versenytársaitól.

Szinte hihetetlen, de ez körülbelül két hónappal azután történt, hogy az ESL az új szabályoknak köszönhetően megváltoztatta a Zanzoulra kiszabott korábbi 100 éves eltiltást – írja a Dust2. Szóval 2 hónappal azután tiltották el ismét, hogy feloldották a tiltást. Ráadásul Zanzoul azt mondja, hogy az egész a fűnek köszönhető.

Mi történt?

Május 31-én a hajnali órákban a 19 éves Zanzoul valahogy bejutott az IEM Dallas 2024 versenyének színfalai mögé, ahol más játékosok felszerelései voltak. Zanzoul itt szépen elemelte a profi társai, Jake „Stewie2K” Yip, Nikola „NiKo” Kovač és Guy „NertZ” Iluz SSD-jét. Az esetről a közösségi oldalakon kezdtek el felbukkanni posztok, mielőtt Zanzoul interjút adott játékostársának, Collin „CoJoMo” Moren-nek. Zanzoul bevallotta, hogy a három SSD-t egy nagyobb halomból vette el, majd visszavitte őket a szállodai szobájába.

„Éjjel beengedtek egy olyan helyre, ahol nem kellett volna lennem, és elvettem a cuccokat” – mondta.

Ha azt kérdezed, miért volt egy nagy halom SSD csak úgy ott, ezek a játékosok konfigurációit és beállításait tartalmazzák a mérkőzésekhez. Az esemény szervezői itt tartják őket a verseny közben, hogy gördülékenyebben lehessen beállításani mindent. Zanzoul azt is elmondta, hogy a dallasi rendőrség őrizetbe vette, miután az ESL munkatársai – dobpergést kérek – a biztonsági felvételeken látták, hogy mit csinált. Az SSD-ket persze visszaadta, az ESL pedig úgy döntött, hogy nem emel vádat. Ettől függetlenül másnap ismét életfogytig tartó eltiltást kapott.

Második rész

Na most a legjobb rész, Zanzoulnak rengeteg magyarázata van a tettére. Először azt mondta csak trollkodott, majd csúnya szavakat használt magára, és hogy néha csak hülyeségeket csinál. Azt hitte, hogy nem lesz nagy ügy, s hogy még soha nem csinált ilyesmit, és soha nem tartóztatták le. Amikor később a Dust 2 oldal megkereste, Zanzoul azt mondta, hogy marihuánát szívott, és be volt tépve.

„Szavakkal nem lehet megfelelően kifejezni, mennyire megalázó és lehangoló volt ez az egész. Őszintén undorodom a viselkedésemtől, és igyekszem tanulni belőle” – mondta. Hát az biztos, hogy hasonló „trollkodást” nem fog elkövetni egy darabig, miután végleg eltiltották.

Ezt láttad?

A végjáték miatt felejthetetlen filmek: itt a 10 legsokkolóbb finálé

×