Akár pénzt is lehet keresni a Steam egyik legújabb, kínzóan nehéz platformerével, az ALTF42-vel. Egy hete van mindenkinek bizonyítani.

2024.06.05. – Mindenkinek más a motivációja, amikor leül játszani. Sokan el akarnak veszni egy teljesen új világban, kiszakadni a szürke hétköznapokból. Mások a párjaikkal, vagy barátaikkal szeretnek játszani kooperatív mókákat, közben pedig jókat beszélgetni. De vannak olyanok is, akik a kihívást keresik, az adrenalinforrást a videojátékokban. Utóbbiaknak találták ki a soulslike, a roguelike, na meg az őrülten nehéz platformer játékokat.

Az egyik ilyen sokak által ismert „kínzójáték” az ALTF4, ami 2021. februárjában jelent meg Steamen, később pedig Nintendo Switchre is portolták. Az egész játék arra épült, hogy az ember a lehető legéberebb formájában játsszon, hiszen elég volt egyetlen hiba és akár több órányi előrehaladást nullázhatott le az illető. Csapdák, hangulatos háttérzene, még több csapda és mentésképtelenség jellemezte a játékot. Így van, az ALTF4 azért is volt irdatlan nehéz, mert nem volt lehetőség arra, hogy a játékos mentsen, vagy sikerült elérni a célunkat, vagy nem.

Még kereshetsz is vele!

Nos, ennek a csodás játéknak most megérkezett a második része, ami az ALTF42 nevet viseli. (Meglepő, mi?) Természetesen ez is beszerezhető Steamen, ráadásul a műfaj rajongóinak most kedvező áron kínálja a platform. A bevezető akció 20%-os leárazást jelent, vagyis most csak majd’ 8 euró helyett közel 6 eurót kell kicsengetni érte. Ez olcsóbb, mint egy mozijegy ára, szóval ha valaki beletesz 2-3 órát, már megérte.

Sőt, a moziban nincsen arra lehetőség, hogy pénzt keressünk azzal, hogy megnézzük az adott filmet, ebben az esetben viszont az igazán jó ALTF42 játékosoknak akár még össze is jöhet. Mától kezdve (június 5.) egészen június 12-ig invitálja versenyre az ALTF42 játékosokat a Gravity.

A feladat „egyszerű”, végig kell vinni a játékot, a lehető leggyorsabban.

Modifikációkat ugyan nem lehet használni játék közben, de minden más felszerelés megengedett. Teljesen mindegy, hogy hogyan, de a célegyenesbe kell érni, méghozzá villámgyorsan. Ha sikerül bekerülni a 10 leggyorsabb közé, pénz üti az ügyes játékosok markát. A versenyt 5000 dolláros (1,8 millió forint) pénzalapból támogatják, ez az összeg lesz szétosztva a top 10 között.

Ezt olvastad már?

A végjáték miatt felejthetetlen filmek: itt a 10 legsokkolóbb finálé

×