A Windows 10 támogatása 2025 őszén biztosan megszűnik, ám úgy tűnik, hogy még egy nagyobb frissítést azért kaphat a rendszer.

2024.06.05. – A Windows 11 2021 őszén jelent meg. A fogadtatása finoman szólva sem volt kellemes, ám erről csak a Microsoft tehetett. Több olyan hardverkövetelménnyel rendelkezik a WIndows 11, mely a felhasználók egy jelentős részét ki is zárta a frissítésből. Ide sorolhatjuk a Secure Boot, a TPM 2.0 vagy épp a DirectX 12 támogatást. A június eleji Steam statisztikákból az is kiderülhet, hogy még mindig többségben van a modern gamer gépeken a 10-es rendszer. A nagy átlagot tekintve pedig még ennél is rosszabb lehet a helyzet.

A Windows 10 is felkerült a 8.1 és 7 mellé

A Windows 10 is felkerült a 8.1 és 7 mellé

A Microsoft május utolsó napjaiban frissítette a támogatás megszűnésével kapcsolatos weboldalát. A Windows 8.1 és 7 mellé megérkezett a Windows 10 is. Ez már egy újabb fejezetet jelent a rendszer búcsúztatásának életében, a Microsoft egyre gyorsabban szeretné átterelni a felhasználókat az új változatra. Ha a redmondi óriás nem változtat a tervén, akkor 2025. október 14-én szűnhet meg a 10 hivatalos támogatása. A fizetős vállalati és otthoni ügyfeleknek további három évig még szállít biztonsági javítást a cég, ám a többiek nagy bajban lehetnek. Úgy tűnik azonban, hogy még egy utolsó nagyobb frissítést kaphat a rendszer.

A Microsoft még a béta ágat is újranyitotta a Windows 10 frissítése miatt

Windows Insider

A Microsoft június első napjaiban ismét megnyitotta a Windows 10 Béta csatornáját. Egy ideje ez már nem volt aktív, hiszen érdemi frissítést nem volt várható az operációs rendszerhez. A Microsoft új szolgáltatásokat és fejlesztéseket akar Windows 10-re hozni, melyekhez bizony szükséges lehet az Insider tesztelésre. A cég azonban kiemelte, hogy ezek a változtatások nem befolyásolják a jövő évi, támogatás megszűnésével kapcsolatos terveket és új „nevesített” verzióra sem érdemes számítani.

A jelenlegi 22H2 nevet viselő build kaphatja meg a még be nem jelentett fejlesztéseket. A jelek alapján tehát még egy nagyobb csomagot kaphat a Windows 10, de ennek tartalma továbbra is teljesen ismeretlen. Ennek ellenére szépen lassan fel lehet majd készülni a rendszer lecserélésére, sokak számára azonban csak az új laptop/alaplap/processzor vásárlása merülhet fel, mint opció.

Forrás: PCFórum

Ezt olvastad már?

A végjáték miatt felejthetetlen filmek: itt a 10 legsokkolóbb finálé

×