Az Nvidia június elején sem hagyta magára a GeForce VGA tulajdonosokat. Nem csak DLSS3 támogatás, de több hibajavítás is érkezett.

2024.06.04. – Az Nvidia és az AMD az elmúlt hónapokban több szinten is fejlesztette a drivereket. A legtöbb esetben a játéktámogatások kiterjesztése volt a fő szempont, ám új funkcióknak sem lettünk híján. 2023 során megérkezett az RTX Video Super Resolution, 2024-re pedig az AMD is hasonló tudással bővítette az illesztőprogramjait. Manapság gyakorlatilag lényegtelen, hogy melyik cég terméke mellett tesszük le a voksunkat, hasonlóan gazdag szoftvercsomagot kapunk. Néhány megoldás az egyik oldalon kifinomultabb, néhány megoldás pedig a másikon.

Az Nvidia legutóbb február első napjaiban adott ki egy hotfix jellegű frissítést. Többen is mikro-akadásokról, FPS dropokról, röccenésekről számoltak be az elmúlt időszakban. A legrosszabb az volt az egészben, hogy nem csak játékok alatt produkálta ezt a rendszer, hanem olyan egyszerű feladatok közben is, mint például a böngészés. Sokan a Windows frissítéseket kezdték el hibáztatni, ám mint az mostanra kiderült, a GeForce drivert okolhatjuk ezekért is. A február 22-én és március 5-én, majd 7-én megérkezett, hivatalos driverek már tartalmazzák ezeket a javításokat, így ha eddig nem is raktad fel az extra frissítést, mostantól élvezheted azokat az előnyöket is. Májusra pedig kérdezés nélkül fel is teszi ezeket az Nvidia. Nézzük is, hogy mit tartogat az első júniusi driver.

Ezeket javítja a friss Nvidia Driver

Több játékot is támogat az Nvidia

Több játékot is támogat az új driver

A június 4-én megérkezett Nvidia driver az 555.99-es számozást kapta a fejlesztőktől. Ezúttal játéktámogatással is bővül a repertoár, de idegesítő hibákat is javított a cég:

  • DLSS 3 technológiával bővül a Pax Dei, a Still Wakes the Deep, de az Elden Ring Shadow of Erdtree kiegészítője is extra támogatást kapott, ennek köszönhetően ezekben a címekben némi extra FPS-re is szert tehetnek a játékosok.
  • Mostantól nem villog a képernyő vagy nem lesz fekete, ha aktív az Instant Replay funkció.
  • Az Nvidia App mostantól már helyesen jeleníti meg a játékokban leolvasható FPS számot.

Az Nvidia App is megújult, a friss változatot >IDE<  kattintva töltheted le. Két új funkciót emelt ki az Nvidia:

  • Mostantól már az App is segíthet a kártyád tuningolásánál. Gyakorlatilag egy kattintással elvégzi a szükséges lépéseket. Nem lesz olyan mértékű ugrás, mintha a végletekig, manuálisan történne az OC, de átlagfelhasználóknak így is tökéletes lehet. A cég kiemelte, hogy a garanciát nem befolyásolja ez a ténykedés.
  • Mostantól akár 120 FPS-ben is rögzít az alkalmazás, legyen szó akár SDR akár HDR tartalmakról. RTX 40 kártyák kapják meg első körben a támogatást, hiszen az AV1 codecet használja ilyen célra az Nvidia.

Nagy eséllyel néhány hónapon belül ez kerülhet az éles ágba is, addig pedig különálló alkalmazásként próbálgathatják a játékosok.  Az új Nvidia drivert ide kattintva töltheted le .

Az Nvidia App-ról bővebben:

Megéri kipróbálni: így töltheted le és használhatod a megújult Nvidia appot

 

×