Érkezik egy jó kis TPP shooter, ami egyedi alakváltó mechanikával rendelkezik, és a Steamen már most ingyenesen kipróbálhatod.


DV

2024.05.30. – Valószínűleg az igazán hardcore shooter játékosoknak nem lesz újdonság az a helyzet, amikor egy titokzatos, gonosz lényekből álló faj tör az életünkre, nekünk pedig az a dolgunk, hogy szépen halomra lőjünk mindent. Ez persze nem is igazán baj, hiszen imádunk lövöldözni, ráadásul többek között a Returnal vagy a Helldivers 2 pont erre épít, megborsozva kicsit azzal, hogy védenünk kell valamit az életünk árán is. Valami ilyen atmoszférát próbál teremteni egy játék, ami nemrég került fel a Steamre, és bár a megjelenés még messze van, már kipróbálható.

Projekt Tower

Az első dolog, ami valószínűleg feltűnik, hogy a Project Tower egyértelműen olyan játékokból merít ihletet, mint a Returnal. A TPP shooter és a bullet hell (amikor nagyon sok töltény elől kell kitérni) műfaj kombinálása valamelyest ritka műfaj a játékokban, így az összehasonlítás elkerülhetetlen. Amiben ez az új cím eltér a korábbi akció-kalandjátéktól, az a helyszín és egy olyan mechanika, ami azt ígéri, hogy megváltoztatjuk a játékmenet megközelítését.

A történet szerint egy idegen faj leigázta az emberiséget, mi pedig fogságba kerültünk. A kiszabadulás egyetlen módja, ha egy hatalmas toronyban megküzdünk a szabadságért, vagyis fel kell jutni a torony tetejére, hogy megtaláljuk a kiutat. Az ellenségek persze ugyanúgy lőni fognak ránk, ahogy mi rájuk, szóval nem csak lőni, hanem el is kerülni a töltényeket. Hősünk nem csak fegyverekkel van felfegyverkezve, de van egy különleges eszköz is, amivel képesek leszünk különböző lények alakját felvenni. Ezzel igen nagy előnyre tehetünk szert a szörnyek ellen. A játék azt ígéri, hogy ez a képesség segít megoldani rejtvényeket is, szóval az agyadat is használnod kell, nem csak a lövés gombot.

A Project Tower megjelenése 2024 harmadik negyedévére várható, de a Steamen már most letölthető az ingyenes demo. Próbád ki!

Ezt láttad?

Ha fontos a realisztikus játék: 8 sci-fi, ami ötöst kap fizikából

×