A Dragon Ball: Sparking! ZERO leírásának megváltozása nem sok jót sejtet azoknak, akik bosszantó üzleti trükköktől mentes, vérbő bunyót várnak tőle.

Gábor János

2024.05.29. – Egyre több rajongó ad hangot a csalódottságának amiatt, hogy a hamarosan megjelenő Dragon Ball: Sparking! ZERO leírásában tartalmi változások jelentek meg. A verekedős játék mostantól kevesebb vért és több mikrotranzakciót sugall, mint amire az emberek eredetileg számítottak – vette észre, majd posztolta az X-re Sparkingultra.

Milyen lesz ezek szerint az új Dragon Ball?

A korhatárbesorolással foglalkozó, amerikai ESRB minősítésében pár szóban mindig részletezik, hogy az adott tartalom miért kapott olyan kategóriát, amilyet. Ebben a korábbi „vér, szuggesztív tartalom, erőszak” szavak helyett most már az olvasható, hogy „erőszak, egyhén szuggesztív tartalom és szöveg, játékon belüli vásárlás”. A helyzet elég egyértelmű: a játékon a kisebb korosztályok elérése érdekében jelentősen finomíthattak az utóbbi időben és jól kieszelték, hogy bizonyos kontenteket végülis minek kellene rögtön odaadni a vásárlónak, ha később olyan helyzetbe is lehet hozni, hogy tovább fejhetik.

 

A változások híre biztos, hogy nem teszi boldogabbá a vérbeli fanokat, de ettől még aligha fog elemmni a kedvük attól, hogy rápróbáljanak. A Dragon Ball: Sparking! ZERO még akkor is ígéretesnek tűnik, ha aggodalomra ad okot a szezonbérletek és más mikrotranzakciók bevezetése, hiszen elképesztően sok, több mint 160 karakter és forma áll majd benne rendelkezésre, köztük Burter, Dyspo, Hit, Jeice, Kakunsa, Master Roshi, Nappa, Super Saiyan Broly, Super Saiyan Kale, Super Trunks vagy Toppo.

A PS5-re, Xbox Series X/S-re és PC-re érkező játék egyes források szerint 2024. június 27-én jelenik meg.

Ezt is olvasd el:

A 10 legjobb anime harcos rangsora – szerinted is ők a legnagyobbak?

×