Egy egymilliárdos nézettségű tartalomkészítő állítja, hogy a Warner azzal fenyegeti, tönkreteszi a csatornáját, amin Mortal Kombat videók vannak.

Gábor János

2024.05.27. – ToastedShoes, aki Mortal Kombat modokat bemutató videókból épített fel egy mára nagyon komoly nézettséggel bíró csatornát, az X-en közölte, hogy a Mortal Kombat kiadója, a Warner Bros. felszólította: hagyja abba ezeknek a tartalmaknak a készítését és törölje is a videók jelentős részét.

„Ma reggel kaptam egy értesítést a Warner Bros-tól, szellemi tulajdonjogok megsértéséről.

Felszólítottak, hogy töröljem az összes Mortal Kombat 1 videót a csatornámról, különben teljes egészében törlik a csatornámat” – osztotta meg a YouTuber, majd később kitett pár fotót is, amelyen a középső ujjával beint a filmstúdió bejáratának, azzal a megjegyzéssel, hogy „nem tudnak megállítani”.

A 809 ezer feliratkozóval rendelkező ToastedShoes csatornán olyan videók jelentek meg, amelyeken játékban nem szereplő karakterek láthatóak, a Mortal Kombat 1-be moddolva. Egy népszerű videón (ami mostanra privát lett) például Disney-karakterek harcolnak egymással. A videós azzal védekezik, hogy ez nem csak szerinte és a követői szerint van rendben, hanem pár hónapja még a készítők részéről is az volt. Emlékeztetett: Ed Boon, a játékot fejlesztő NetherRealm fejese maga is megosztott moddolt Mortal Kombat 1-videókat és dicsérte is őket.

„A modjaimról készült klipeknek több mint egymilliárd megtekintése van minden platformon, ami lehetővé tette számomra, hogy felhívjam a figyelmet a játékra, valamint, hogy továbbra is támogassam a fejlesztőcsapatot, akikkel együtt dolgozom” – méltatlankodott az eljáráson Toasted. A VGC megírta: már keresték magyarázatért a Warnert, de nem kaptak választ – egyelőre.

Ezt se hagyd ki:

8 hollywoodi anime-adaptáció, amik közül néhányat elfelejtenénk

×