A Square Enix játékát olyan régen bejelentették, hogy az ember már azt hitte, nem lesz belőle semmi. Erre tessék – friss teaser jött hozzá.

Gábor János

2024.05.27. – A Square Enix négy év után először adott életjelet a Dragon Quest 3 remake-jéről. A kiadó 2021 májusában erősítette meg, hogy a franchise öt új játékán dolgozik, és ezek között ott lesz a 3. játék, valószínűleg HD-2D stílusú remake-je is. Aztán hosszú, néma csend lett, ami sokakban azt a gyanút ébresztette, hogy ez a cím talán már nem is áll fejlesztés alatt. A háttérben szerencsére zajlottak tovább a dolgok, és a Square Enix most elérkezettnek látta az időt arra, hogy végre villantson valamit a beígért játékból.

Mi a Square Enix koncepciója?

A HD-2D vizuális stílust – amikor a kétdimenziós látómező szép, részletes felbontással találkozik – számos közelmúltbeli RPG-hez, többek között az Octopath Travelerhez, a Triangle Strategyhez és a Live A Live remake-jéhez használta sikerrel a Square Enix. A Dragon Quest 3 is ebben a szellemben készül, és most, a Dragon Quest Nap alkalmából egy teaser videó is megjelent róla, a franchise hivatalos X-fiókjában.

Mint írják, „Erdrick legendája egyre közeleg” – ezzel ráerősítenek az utóbbi időben egyre gyakrabban felmerült Erdrick-trilógia kifejezésre, míg az utalás az „örökségre” alighanem azt jelenti, hogy HD-2D remake lesz. A tényleg rövid, egyébként kissé szűkmarkú videó nem igazán árul el többet, de a Dragon Quest 3 logójából ismert szimbólum azért megjelenik benne és legalább hivatalosan megerősíti, hogy minden nagy platformra (PS5, Xbox Series X/S, PC) megjelenik – remélhetőleg az első naptól.

Ezt is olvasd el:

Egyenként is vagyonokat érnek – ez a 10 legdrágább Pokémon kártya

×