Magyarországon is elérhetővé válnak a kínai gyártó akár gombokért kapható eszközei. Öt új, Android rendszerű okostelefon érkezik.

Gábor János

2024.05.26. – Nem kell már sokat várni, hogy hazánkban is megvehesd a Transsion nevű, nálunk eddig gyakorlatilag ismeretlen kínai gyártó új, olcsó telefonjait. Mindjárt öt Tecno okostelefon kerül tőlük a magyar piacra, és az egyes típusokat nagyjából 40-100 ezer forintért kaparinthatod meg. A képességeikhez képest már-már gyanúsan olcsó, harmadik világban népszerű Tecno telefonok júniustól válnak elérhetővé a magyar boltokban. A HVG szerint ezek az alábbiak lesznek:

Tecno Spark 20 Pro+

A márka legjobb, Android 14-et futtató készüléke 6,78 hüvelykes, 120 Hz-es AMOLED kijelzőt, Mediatek Helio G99 Ultimate chipet, 256 GB tárhelyet, 8 GB RAM-ot, 108 megapixeles főkamerát és 32 megapixeles előlapi kamerát kapott. Kissé tré, de a felső kategóriás készülékekkel versenyezni akaró okostelefon nem tudja az 5G-t. Igaz, ahhoz képest, amit belepréseltek, csak 100 ezer forint – szóval lesz majd, akinek megéri a kompromisszum.

Tecno Spark 20 Pro

Valamivel olcsóbb okostelefon, mint a Pro+, ezért még több megalkuvást igényel a tulajdonosoktól. AMOLED helyett LCD, Android 14 helyett 13 van benne. Minden más szinte ugyanaz, 80 ezer forintért.

Spark 20

Ebben is marad az LCD, de már nem tud 120 Hz-es képfrissítést, gyengébb a processzor (Mediatek Helio G85) és a főkamera is (50 megapixel). 65 ezer forintért fogják kínálni.

Spark 20C

Ebben a szelfikamera már csak 8 megapixeles. 50 ezer forint lesz az ára.

Spark Go

Ebben a főkamera 13 megapixeles, a tárhely 64, míg a RAM 3 GB. A processzor szerény, de legalább az árcédula is, hiszen 40 ezer forint körül lehet majd kapni.

Ezt se hagyd ki:

8 hollywoodi anime-adaptáció, amik közül néhányat elfelejtenénk

×