Bár garantáltan nem ez lesz a Playstation 6 kontrollerre, a Sony igen futurista módon látja a jövőt a videojátékok, a mobiltelefonok és tabletek körül.

2024.05.23. – A Sony az elmúlt órákban egy online bemutatóban vázolta fel jövőbeli terveit, amik között több film és sorozat is szerepel, sőt még az indei fejlesztők támogatása is. Bár az utóbbi időben sok szó esett arról, hogy az Xbox 2026-ban új konzolgenerációt indít, és maga a Microsoft is elismerte, hogy vannak next gen tervei, a PlayStation 6-ról azonban eddig szinte semmi sem hangzott el. Erre valószínűleg később kerül sor, de egy koncepcióvideóban azt már bemutatták, hogyan képzelik el a jövő Sony eszközeit, legyen szó akár tabletről, mobiletelefonról vagy éppen videojáték-kontrollerről. Persze eléggé elrugaszkodtak a valóságtól, ami a lebegő kijelzőt illeti.

A Sony saját koncepcióvideót készített

Általában rajongók szoktak különböző koncepciós animációkat készíteni arról, hogy hogyan is nézhetne ki a jövő videojáték-konzolja vagy futurista eszköze. Most azonban egy hivatalos Sony koncepcióvideo született, ami azt mutatja be, hogy szerintük milyen lehet a next gen PlayStation kontroller, mondjuk 10 év múlva. Az alkotást a Sony vállalati stratégiai értekezletén lehetett látni, ami nem nekünk, hanem a befektetőknek és részvényeseknek szól, akik nem feltétlenül értenek a Sony termékeihez vagy éppen a fizika törvényeihez.

Ha eltekintünk a lebegő képernyőtől, úgy tűnik, a kontroller nyomógombjait érintős felület váltja fel, a közepén a kör forma, ami a két részt tartja össze nagyon sci-fi dizájn. Nagyon nem valószínű, hogy a PlayStation 6 kontroller már ilyen lesz, ez valószínűleg egy sokkal későbbi terv, vagy csak egy látványos bohóckodás a részvényeseknek, akik imádják ilyen sci-fi-szerűen látni a jövőt.

Ezen kívül a koncepcióvideóban látható egy másik kijelző, ami egy papírvékony tabletnek tűnik, és egy pici kommunikátor, ami gyaníthatóan a jövő mobiltelefonja. A koncepcióvideó 43:23-nál kezdődik.

 

Természetesen semmi nem garantálja, hogy a Sony háza táján ilyenek lesznek a termékek, de még azt sem, hogy ilyeneket terveznek. Itt azt próbálták bemutatni, hogy a Sony termékeivel milyen szintű innovációt lehet elérni a jövőben. A videó látványos, de egyáltalán nem tükrözi, hogy ilyen lesz a világ. Legalábbis nem a mi életünkben.

Egyéb érdekességek

Konkrét Sony termékről nem sok szó esett a prezentáción, de bizonyos címek előkerültek. A Sony több filmről és sorozat-adaptációról beszélt, mint például a The Last Of Us Halloween élmény a Universal Studios vidámparkban. Néhány Horizon Zero Dawn Lego is látható volt, ami tovább erősíti a pletykákat, hogy valamiféle Lego Horizon játék van készülőben, valószínűleg a Lego Fortnite részeként. Ezek mellett szó esett a mesterséges intelligenciák használatáról, például a feliratok szinkronizálásának megkönnyítésére. Szintén érdekes az India Hero Project néven ismertetett terv, aminek célja a játékfejlesztésről általában nem ismert országok alkotóinak támogatása. 5 játék készül például Indiában.

Hogy a Sony a közeljövőben milyen játékokat tervez, arra egy másik bemutató szolgál majd, ami valamikor a nyáron lesz. Alig várjuk!

Ezt láttad?

Készülj: Ilyen látványos filmekkel lesz tele a magyar mozi a nyáron!

 

×