Az AMD Anti-Lag 2 már 2023 őszén bemutatkozott, ám a VAC túlságosan is ráharapott. Több mint fél év kellett a visszatérésére.

2024.05.23. – Az AMD az elmúlt pár évben időszakban a szoftveres oldalra is nagyobb hangsúlyt fektetett. Nem véletlenül, hiszen hiába a sokszor erős hardver és kedvezőbb ár, ha az Nvidia összességében jobb csomagot ad. A szaksajtó már 2022 novemberében kiszúrta, hogy az AMD egy több algoritmusból álló megoldással készülhet a piacra, mely a HYPR-RX nevet viseli. Nem biztos, hogy a legszerencsésebb a névválasztás, hiszen könnyen összekeverhető a gamer körökben szintén népszerű HyperX márkával.

Az AMD aztán 2023-ban már hivatalosan is elismerte a HYPR-RX érkezését. Egyetlen gombnyomással aktiválhatjuk a megoldást, mely ötvözi a Radeon Anti-Lag, Boost és RSR algoritmusokat, funkciókat. Azaz több FPS-t ad, de kevesebb input lagot tapasztalhatnak a játékosok. Ennek első változata 2023 szeptemberében élesedett. Jelenleg ezek egy részét csak az RDNA 3 egységek támogatják, ám a jövőben ez kiszélesedhet a teljes termékportfólióra is. Az Apex Legends, a Warzone és a Counter-Strike 2 csatlakozott első körben. A Counter-Strike 2 esetében azonban hibásan bejelzett a VAC, így több ártatlan felhasználó is repülhetett a szerverekről. Éppen ezért még 2023 őszén megszűntették az Anti-Lag 2 támogatást, egészen idáig.

Visszatért az AMD Anti-Lag 2 Counter-Strike 2-be, remélhetőleg ezúttal jogtalan kitiltás nélkül

Május 23-án, a hajnali órákban élesedett a Counter-Strike 2 egyik legújabb frissítése. A fejlesztők nem vitték túlzásba, egyetlen egy sor kapott helyett a changelogban, mely az AMD Anti-Lag 2 visszatérést erősítette meg.

az AMD által publikált adatokból remekül látszódik, hogy a támogatott, RDNA 3 videokártyák tulajdonosainak érdemes lehet bekapcsolni a megoldást. FullHD, 1440p és 4K felbontásokon is remekül csökkenti az input lagot, azaz a bemeneti késést, legyen szó RX 7600 XT videokártyáról vagy épp 7900 GRE-ről.

AMD

A bekapcsoláshoz az AMD Software: Adrenalin Edition 24.5.1 for Anti-Lag 2 Technical Preview driver letöltésén kívül egyetlen egy dologra van szükségünk. A játék menüjét fel kell keresni, majd a Video fül alatt az AMD Anti-Lag 2.0 csúszkát Enabled állapotra kell billenteni. Nagy eséllyel a következő driver már alapból tartalmazza ezt a fejlesztést, így külön letöltésre nem lesz szükség.

Ezt olvastad már?

Készülj: Ilyen látványos filmekkel lesz tele a magyar mozi a nyáron!

 

×