Ha a Permafrost tényleg olyan hangulatú lesz, mint amit az első játékmenet-bemutatója sugall, a túlélő kategória egyik legjobb játéka lehet.

2024.05.22. – Sajnos már egy jó ideje nem tudtunk pozitív dolgokról beszámolni a STALKER háza tájáról. Az ukrán fejlesztésű játék második epizódja már jó ideje készül, ám a háborús helyzet és egyéb nehezítő körülmény miatt állandóan csúszik a megjelenés. A fejlesztőknek vándorolniuk kell, a mobil „központ” pedig mindenben segít, csak a nyugodt, alapos munkában nem. Egyébként maguk a rajongók nagyon türelmesek a GSC Game Worlddel, pontosan tudja mindenki, hogy mennyire nehéz most az életük. Emellett pedig le a kalappal előttük, hiszen állhatatosan dolgoznak az új játékon, nem hagyják, hogy a körülmények ellehetetlenítsék őket a szerelemprojektjüktől. Ha minden igaz idén már meg kellene jelennie a STALKER 2-nek, de ennél többet nem tudni az egészről. S míg a hivatalos folytatás fejlesztése tart, más fejlesztőcsapatok gőzerővel hajtanak a kategória királya címre. Sokan kihasználták, hogy az új STALKER megjelenése csúszik, s hasonló, akár az új játék babérjaira törő alkotásokat dobtak piacra.

Mindenki kösse fel a mackónadrágot!

stalker

Ilyen példának okáért az a Steamen elérhető túlélő lövölde, amit a SpaceRocket Games fejlesztett és a Toplitz Productions dobott piacra. A Permafrost egy lenyűgözően szép túlélő-akció, ami egy kegyetlen hófödte vidékre kalauzolja el a kihívásra vágyókat. A STALKER-ből jól ismert mély túlélőmechanikák itt is felbukkannak, vadásznunk kell élelemre, menedéket kell építenünk magunknak, guberálni kell felszerelést, s mindezt úgy, hogy mellettünk mások is ezt teszik. Érdemes lesz odafigyelni a környezetünkre, ugyanis vagy könnyedén bajba juthatunk, vagy fontos szövetségesekre bukkanhatunk.

 

A napokban bejelentett játék igazi AAA csemegének tűnik, olyan tartalommennyiségről és minőségről rántották le a leplet a bemutatóval. Az egyetlen szépséghibája, hogy ezt sem játszhatjuk még egy ideig, legalábbis még a hivatalos megjelenési dátum várat magára. Ebből a szempontból jobb STALKER rajongónak lenni, hiszen arról már legalább annyi információnk van, hogy ha minden jól megy, idén megérkezik. Ettől függetlenül érdemes könyvjelzőzni a Permafrostot is, ugyanis könnyen lehet, hogy kategóriájának egyik legjobbja lesz, amikor megérkezik.

Ezt olvastad már?

Játékmeneten pörög a Valve Overwatch-gyilkos vadiúj lövöldéje

×