Újabb látványos előzetesen illeti magát a hamarosan ingyenes formában visszatérő Delta Force.


Bódi Dániel

2024.05.21. – Sok más, akár hasonló játékkal ellentétben a hamarosan visszatérő Delta Force nem különösebben szégyenlős, hisz a fejlesztők a bejelentése óta úton útfélen büszkén prezentálják az online kompetitív FPS-ek műfajának újabb várományosát.

Ott van például a Call of Duty, amit mindig, minden évben hétpecsétes titokként kezelnek, hogy aztán nagy csinnadratta közepette lerántsák a leplet egy pontosan ugyanolyan etapról, mint amilyen az előző rész volt. De hiába az egyes felvonások közötti viszonylagos szellősség, az újabb Battlefieldek sem tartogatnak igazán nagy meglepetéseket: igazából mindkét gigasorozatnál a legnagyobb izgalom és találgatás a szettinget, a körítést előzi meg, semmint az újító és előremutató ötleteket.

Ezért is volt olyan izgalmas, amikor egy rövid ideig felkavarta az állóvizet a szuperegyedi The Finals, amit a legrutinosabb FPS-fejlesztők álmodtak valóra, és valami hasonló miatt tudunk lelkesedni a Delta Force: Hawk Ops-ért is, ami potenciálisan belerondíthat a CoD és a mostanság eléggé lesajnált Battlefield örök párharcába. Kétség legalábbis nem férhet hozzá, hogy a 15 év után újra fegyvert ragadó Delta Force valahová a kettő közé szeretné pozicionálni magát, de, hogy ez sikerül-e neki, az csak a jellemzően mobilos játékokat készítő TiMi Studios fejlesztőin múlik.

A játékosokon egészen biztosan nem fog múlni a dolog, és mivel a DF: Hawk Ops teljesen ingyenes lesz, egy próbát valószínűleg sokan fognak adni neki. Az eddig büszkén demonstrált anyagok alapján a látványvilág és a játékmenet is különösen ígéretes, van valami érezhető egyénisége, ezért könnyen rá is cuppanunk egy-egy morzsácskára – mint most, a Summer Game Fest elő-elő-elő-előestéjén (azaz most az előbb) kirakott rövid, alig egyperces, de rettentő látványos ízelítő, ami azt a nagy bemutatót konferálja fel, amit majd a június 7-i eseményen fognak minden részletében megmutatni nekünk.

Hype az van és egyre nagyobb, de legyen is, hisze inkább csalódjunk egy ingyenes címben, mint fizessünk ki 27.000 forintot egy Call of Duty: Modern Warfare III-ért, hogy aztán már csak azért is azzal játsszunk. Ha az új Delta Force nem váltja be a hozzáfűzött reményeket, akkor majd továbbállunk a következő ingyenes online mókára. De reméljük a legjobbakat, a sorozatnak és a AAA-s kompetitív műfajnak amúgy is elkélne már egy kis felrázás.

Ezt is olvasd el:

Tessék-lássék: a Hellblade II lett az Xbox egyik legjobb konzolexkluzív játéka

×