Manapság már nem számít luxusnak a magas képfrissítés. Olyannyira nem, hogy már a belépő kategóriában is található 100 Hz-es monitor.

2024.05.21. – Az elmúlt években a gamer monitorok piaca is kezd átalakulni. Míg korábban extra felárat kellett kifizetni a 75 Hz-ért is, manapság már nem ez a megszokott. 2024-ben nem úri huncutság sem a 75-144 Hz közötti képfrissítés, sem pedig az IPS/VA panel. Egy azonban nem változott, a FullHD térhódítása.  Jelenleg is toronymagasan ez a felbontás a legnépszerűbb, hosszú évekig nem lesz ellenfele. A gyengébb gépek tulajdonosainak amúgy sem érdemes feljebb keresgélni, hiszen ezt még egy alsókategóriás VGA is meg tudja hajtani, míg 1440p esetében már könnyen csalódás lehet a vége.

Éppen ezért lehet érdemes figyelgetni az éppen aktuális akciókat. Sokak számára már egy 75 Hz is sokkal minőségibb érzetet adhat, mint az alap 60 Hz. Manapság egy korrekt 144 Hz-es monitort 55 ezer forint környékén kapunk, ám vannak, akik még egy kategóriával lentebbről választanának. Remek hír, hogy az elmúlt hónapok árcsökkenései után a magasabb képfrissítés már a 40 ezer forint alatti kategóriában sem lehetetlen, mindezt pedig IPS panelekkel megfűszerezve, így még a képminőséggel sem lesznek gondok.

40 ezer forint alatt vihető az Acer gamer monitora

Lélektani határ alá esett az Acer gamer monitor

Lélektani határ alá esett az Acer gamer monitor

Az Acer Nitro VG240YEbmiix  53-55 ezer forint felett nyitott 2023 második felében, mely nem számított igazán jó vételnek. Most azonban 40 ezer alá sikerült tornászni az árcédulát, így komoly tényező lehet az abszolút budget kategóriákban A felbontás a fentebb említett 1080×1920, azaz Full HD.  A számozásból hamar kiderülhet, hogy 24 inch képátlóról beszélhetünk, mely kellemes párosítás. A magas képfrissítés adott, 100 Hz-en jár a panel, mely minőségi ugrás már a 60 Hz-ről, mindeközben pedig IPS panel társul ehhez, így a minőséggel sem lesznek gondok. A 250 cd/m2 fényerő hozza az átlagot, sok drágább monitor sem tud többet.

Akkor sem kell aggódni, ha olyan címmel játszanál, mely nem tud 100 FPS-t kisajtolni magából, hiszen a FreeSync opció pillanatok alatt besegít majd. A csatlakozók terén ezúttal a legtöbb oldal specifikációi szerint a DisplayPort kimaradt, de a HDMI biztosan ott figyel a monitor hátulján. Néhány weboldalon azonban ott szerepelt a DP is a listában, így könnyen lehet, hogy kellemes csalódás lehet a vége. A monitor megjelenése sem szenvedi meg az alacsonyabb árcédulát, kellemes, gamer hangulatú megjelenést kapott, vékony kávákkal megfűszerezve.

Az Emag kínálatában már 40 ezer forint alatt, egészen pontosan 39.959 forintért megvásárolható a monitor. >IDE< kattintva el is éred a termék oldalát.

Több, másik boltnál is szintén 40 ezer alá esett a monitor ára, a pontos listát az Árukereső weboldalán érheted el.

FONTOS: A bejegyzésben szereplő akció a megjelenést megelőző napokban, órákban aktív volt, ám a megjelenést követően már akár perceken, órákon belül is megszűnhet. Előfordulhat azonban, hogy csak ideiglenes készlethiányról beszélhetünk, érdemes lehet később is ránézni az Emag oldalára. Arra is figyelj, hogy csak Emag forgalmazású terméket vegyél, erre a „Forgalmazza a(z) Emag” sor utal a Kosárba gomb felett. 

Ezt olvastad már?

Így derítheted ki pillanatok alatt, hogy milyen alaplap van a gépedben

 

×